Haber Hattı ve Reklam İletişim : 0543 722 30 15

vansokakhaber@gmail.com

girne

Dünya eriyor Deniz Buzu en düşük seviyeye geldi

26 Şubat 2024
Dünya eriyor Deniz Buzu en düşük seviyeye geldi

Küresel ısınmanın etkileri Antarktika'da belirginleşiyor: Yeni araştırmalar, kıtanın çevresindeki deniz buzunun üç yıldır üst üste en düşük seviyeye indiğini gösteriyor.

Dünya Eriyor! Antarktika'daki Deniz Buzu Üçüncü Yılda Üst Üste En Düşük Seviyeye İndi


Antarktika'daki deniz buzunun üst üste üçüncü yılda en düşük seviyeye indiği belirlendi. Kıtanın etrafındaki yüzen buzun alanının 2 milyon kilometrekarenin altına düştüğü ortaya çıktı.


Antarktika, küresel ısınmadan en fazla etkilenen bölgelerden biri olarak biliniyor. Yeni bir araştırma, Antarktika'daki deniz buzunun üst üste üçüncü yılda en düşük seviyeye indiğini ortaya koydu. Kıtanın etrafında yüzen buzun boyutu art arda üç yıl boyunca 2 milyon kilometrekarenin altına düşerek "ani bir kritik geçiş"e işaret etti.


Antarktika'daki deniz buzunun uydu ölçümleri 1979'da başladı ve erime eşiği 2022'ye kadar ihlal edilmemişti. Ancak son üç yılda bu eşik aşılarak buz kütlesi en düşük seviyeye indi. ABD Ulusal Kar ve Buz Veri Merkezi'nden alınan yeni veriler, son üç yılın, kıta çevresinde yüzen deniz buzu miktarı açısından kaydedilen en düşük üç yıl olduğunu doğruluyor.


Antarktika'nın deniz buzu her yıl şubat ayında yaz mevsimi nedeniyle erirken, artık buzun büyümesi de eskisi gibi olmadığı belirtiliyor.



Haber Galeri
Yorum Ekle

kod


© Tüm Hakları Saklıdır.