Haber Hattı ve Reklam İletişim : 0543 722 30 15

vansokakhaber@gmail.com

girne

İpekyolu’nda Geri Dönüşüm Atıklarından Yaratıcı Projeler!

21 Şubat 2024
İpekyolu’nda Geri Dönüşüm Atıklarından Yaratıcı Projeler!

İpekyolu Belediyesi ve İki Nisan İlkokulu iş birliğiyle gerçekleştirilen projelerle çevre bilinci yükseliyor! Atıklar geri dönüşüme kazandırılırken, öğrencilere eğlenceli ve öğretici aktiviteler sunuluyor. Detaylar haberimizde!

İpekyolu Belediyesi, çevre koruma ve geri dönüşüm konusundaki çabalarını artırarak ilçe sınırlarında toplanan atıkları geri dönüşüme kazandırıyor. Milli Eğitim Bakanlığı Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü'nün eTwinning 2023-2024 projesi kapsamında İki Nisan İlkokulu öğretmenleri, İpekyolu Belediyesi tarafından geri dönüşüm atıklarını değerlendirerek iki ayrı proje hayata geçirdi.


"Atmıyorum Hayata Katıyorum" ve "Eski Kıyafetlerle Oyuncak Yapmak" projeleri, İpekyolu Belediye Başkan Yardımcısı Ayşegül Kahraman'ın liderliğinde gerçekleştirildi. Proje koordinatörleri, Kahraman'a teşekkür ziyaretinde bulunarak desteklerinden dolayı minnettarlıklarını iletti. Başkan Yardımcısı Kahraman da öğretmenlerden projelerin detayları hakkında bilgi alarak, emeklerinden dolayı tebrik etti.


İki Nisan İlkokulu öğretmenleri, birçok farklı ülkenin katılımıyla düzenlenen projelerde ilçeyi temsil ederek öğrencilere çevre bilinci aşılayarak geleceğe ve ekonomiye yatırım yapılmasına katkı sağladı.


İpekyolu Belediyesi, Yeşil Kuşak projesi çerçevesinde her gün ilçe genelinde 70 araç ve 350 personelle 5 bin noktada temizlik hizmetlerini sürdürürken günlük 450 ton civarında çöp ve katı atık toplama işlemi gerçekleştiriyor. Ayrıca, merkez ve en yoğun kullanılan mahallelerde Mobil Atık Getirme Merkezlerinde dönüşümlerle doğanın ekolojik dengesinin gözetilmesi ve doğa ile uyumlu bir toplumsal yaşamın geliştirilmesi için hizmetler sunuluyor.


Proje tanıtımında konuşan Başkan Yardımcısı Kahraman, kentte ciddi çöp atma sorunu olduğunu belirterek atıkların geri dönüşüme kazandırılması konusunda vatandaşlara büyük bir sorumluluk düştüğünü vurguladı. En iyi temizliğin, kirletmemek olduğunu vurgulayan Kahraman, çevre bilincinin artırılması ve sürdürülebilir bir yaşam için çalışmaların devam edeceğini ifade etti.



Haber Galeri
Yorum Ekle

kod


© Tüm Hakları Saklıdır.