Haber Hattı ve Reklam İletişim : 0543 722 30 15

vansokakhaber@gmail.com

girne

Çocuk kitabı yazarak, çocuklara umut oldu

21 Şubat 2024
Çocuk kitabı yazarak, çocuklara umut oldu

Van ilinde ikamet eden yazar Yetkin Albert, çocuk eserleri yazarak çocuklara umut oldu.

Van ilinde uzun yıllar kalan gazeteci ve yazar Yetkin Albert, yazdığı eserleri birçok ülkede ve birçok ilde halkın beğenisine sundu. İlkokul 7'nci sınıfta yazarlık serüvenine başlayan Yetkin, 10 ile 11'inci eserlerini çocuk kitapları olarak kaleme aldı. Roman, şiir, kişisel gelişim, psikiyatri kitapları olan yazar çocuklar için "Tina ile Boncuk" ve "Tina ile Boncuk'un Maceraları" adlı eserlerini yazdı. Çocuklara özel yazdığı kitabın özetinde:


Bu kitapta, Tina ve Boncuk'un eğlenceli, heyecan dolu maceralarını keşfedeceksiniz. Her bir hikaye, arkadaşlığın gücünü, merakın önemini ve birlikte çalışmanın değerini vurguluyor. Tina ve Boncuk, birlikte teknoloji projeleri geliştiriyor, doğayı keşfediyor, uzayda yolculuk yapıyor ve daha birçok maceraya atılıyorlar.

Tina ve Boncuk'un dünyasına adım atarken, onların yaşadığı sevinçleri, zorlukları ve öğrendikleri dersleri keşfedeceksiniz. Belki kendi maceralarınızda da onlardan ilham alabilirsiniz."denilmektedir. Türkiye'de ve Van ilinde sevilen 2 kahraman 3 ile 12 yaş aralığı çocuklara hitap edeceği yazar tarafından vurgulandı.


Yetkin Albert hakkında


1988 yılında Türkiye'nin Van ilinde doğan Yetkin Albert, Milli Eğitim Vakfı İlk ve Orta öğretimini tamamlayarak eğitim hayatına başladı. Lise eğitimine aynı vakfın okulunda devam eden Yetkin, üniversite eğitimini Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi'nde tamamladı. Ancak maddi zorluklar nedeniyle Anadolu Üniversitesi Kamu Yönetimi, Felsefe ve İstanbul Üniversitesi Coğrafya bölümlerindeki eğitimine devam edemedi.


İlk eseri olan "Sessiz Gecelerde Suskun Çığlıklar" adlı kitabını ilkokul 7. sınıfta yayımlayan Yetkin, daha sonra birçok eserini okuyucularıyla buluşturdu. Türkiye'nin çeşitli illerinde kişisel gelişim, psikoloji ve kariyer eğitimleri veren yazar, 2010 yılında Van'ın çeşitli gazetelerinde genel yayın yönetmenliği görevini üstlendi. 2011 yılında Van Gazetesi'ni satın alarak Van iline hizmet vermeye devam etti.


2014 yılında eserlerini Avrupa ve Doğu ülkelerine tanıtma fırsatı bulan Yetkin, birçok kitap gelirini bağışladı. 2018 yılında Uluslararası Tubittum Dergisi'ni kurarak Türkiye, İran, Irak, Çin ve Azerbaycan ülkelerinde yayın hayatına başladı. Bir dönem ulusal gazetelerde köşe yazarlığı yapan Yetkin, sağlık sorunları nedeniyle bu görevini bırakmak zorunda kaldı. Yazar, 2010 yılında ilk psikolojik romanını yayımladı ve eserini üç dile çevirerek üç ülkede çok satanlar listesine girmeyi başardı. "Sessizlerin Yazarı" olarak tanınan Yetkin, Türkiye'de psikolojik eğitim verdiği iki yılın ardından üniversitelerde ve konferanslarda önemli bir konum elde etti. 2021 ve 2024 yılında TITU Üniversitesi tarafından Camfest Altın Madalya ile ödüllendirilen yazar, üç yıl süren yazarlık arasının ardından 2023 yılında birçok plaket ve teşekkür belgesi alarak yazma hayatına geri döndü. Gerçek adı Hikmetullah Yetkin olan yazar, birçok kitabını farklı isimlerle yayımladı.

Eserleri:

Sessiz Gecelerde Suskun Çığlıklar

Nevm-i Aşk

Dark Devil -  Psikolojik ve Sosyolojik Egzersiz

Kötü Adam Ve

Karolenj Dönemi

Kötü Kadın Ve

Gözyaşımdaki Ayak izleri Kimin

Saat 15:00

Şiirzade

Tina ile Boncuk

Tina ile Boncuk'un Maceraları






Van haber -  Vanhaberleri   - Vansokakhaber 


Haber Galeri
Yorum Ekle

kod


© Tüm Hakları Saklıdır.