Haber Hattı ve Reklam İletişim : 0543 722 30 15

vansokakhaber@gmail.com

girne

Pervin Buldan Siyaseti Bırakıyor

20 Şubat 2024
Pervin Buldan Siyaseti Bırakıyor

Eski HDP Eş Genel Başkanı ve DEM Parti Van Milletvekili Pervin Buldan, “Milletvekilliğim bittikten sonra artık siyaseti bırakacağım Bir daha siyasetin yanından geçmeyeceğim” dedi.

Artı TV’de yayınlanan, Kemal Avcı ile Siyaset Ötesi programına katılan Buldan, dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Milletvekilliği süresinin dolmasından sonra aktif siyaseti bırakacağını açıklayan Buldan, “Milletvekilliğim bittikten sonra ben artık siyaseti de bırakacağım, hiçbir şekilde siyasetin yanından köşesinden, bucağından geçmeyeceğim” dedi.


Buldan, insan hakları mücadelesini siyaset dışında farklı kurumlarda sürdüreceğini belirtti.


Öcalan’ın notlarını devletin isteğiyle Kandil’e götürüldü

İmralı Heyeti içerisinde yapılan tüm görüşmelere katılan tek üyenin kendisini olduğunu aktaran Buldan, heyete nasıl seçildiğine dair bilgiler paylaştı.Abdullah Öcalan’ın heyette kendisinin yanı sıra Sırrı Süreyya Önder ve Altan Tan’ın olmasını önerdiğini, bu öneriyi hükümetin de kabul ettiğini belirten Buldan, Öcalan’la görüşmelerden tuttukları notları devletin isteğiyle Kandil’e götürdüklerini, Kandil’den aldıkları notların da devlet görevlileri eliyle Öcalan’a ulaştırıldığını ifade etti.


Buldan, konuyla ilgili şu açıklamalarda bulundu: “Geldiğimiz gün akşam notları oturup yazmaya başlıyorduk. Sabaha kadar sürüyordu. Yani o gece hiç uyumuyorduk. Orada kısa kısa notlar tutuyorduk ve o notları getirip evde bir metin haline kim ne konuştuysa bizim konuşmalarımızı ve sayın Öcalan’ın konuşmalarını noktasına virgülüne kadar hepsini kağıda döküyorduk. Bunu devlet bizden Kandil’e götürmemizi istiyordu. Çünkü kendi elinde zaten notları vardı. Yani devlet orayı dinlediği için bizim onlara o notları vermemize gerek yoktu.”


Kenan Evren anısı

Buldan, programda, Kenan Evren’le karşılaşmasını da anlattı. Lise öğrencisiyken bir arkadaşıyla birlikte Hakkari’yi temsilen Ankara’ya gönderildiklerini aktaran Buldan, katıldıkları bir törende Evren’le karşılaştığını söyledi. Evren’in yakalarındaki Hakkari ismini görünce kendilerine, “Kuyruklulardan mısınız?” diye sorduğunu belirten Buldan, Evren’in ne kastettiğini anlamadığı için kendisine bir cevap veremediklerini söyledi.





Haber Galeri
Yorum Ekle

kod


© Tüm Hakları Saklıdır.