Haber Hattı ve Reklam İletişim : 0543 722 30 15

vansokakhaber@gmail.com

girne

Van'da bu mahalle sandığa gitmeme kararı aldı

15 Şubat 2024
Van'da bu mahalle sandığa gitmeme kararı aldı

Van’da yollarının olmadığını tepki gösteren mahalle sakinleri, "150 hanenin beş yıldır yolu yok, bizde tepki olarak sandık başına gitmeyeceğiz" dedi.

Esendere mahalle sakinleri mahallede yaşadıkları sıkıntılar nedeniyle 45 gün sonra yapılacak olan yerel seçimlerde sandığa gitmeyerek tepki göstereceklerini dile getirdi.

150 HANE SANDIK BAŞINA GİTMEYECEĞİZ

İpekyolu İlçesi Esendere Mahallesi 5043 ve 5041 nolu sokakta oturan mahalle sakinleri, ihtiyaçlarının yetkiler tarafından görülmediğini belirterek yerel seçimde sandığa gitmeyeceklerini duyurdu.


Mahalle sakinleri ortak açıklama yaparak, "150 haneli Esendere mahalle sakinleri olarak yolumuz yapılmayana kadar, sesimiz duyulmayana kadar, 31 Mart 2024 tarihinde yapılacak yerel seçimlerde oy kullanmayacağız" dedi. 

5 YILDIR BU SORUNA ÇÖZÜM BULAMADIK

Mahalle temsilcisi Arslan Çobanhan, "Bu karar mahallede yaşayanların ortak kararıdır. Birkaç akşam toplandık böyle bir karar aldık. 2019’dan beri bu sorunumuz var. Belediyeye yetkililere defalarca gitmemize rağmen bir türlü çözüm bulamadık. Tek çözüm ise sorunlarımız çözülene kadar, böyle bir karar aldık, yolumuz yok, elektrik ara sıra var. Doğalgaz hiç yok. Yetkililerden destek bekliyoruz" dedi.




Kaynak:Van Ekspres

Haber Galeri
Yorum Ekle

kod


© Tüm Hakları Saklıdır.