Haber Hattı ve Reklam İletişim : 0543 722 30 15

vansokakhaber@gmail.com

girne

Van'ın Bahçesaray İlçesi'nde 53 Gün Sonra Yol Açılıyor

13 Şubat 2024
Van'ın Bahçesaray İlçesi'nde 53 Gün Sonra Yol Açılıyor

Van'ın Bahçesaray ilçesinde, 53 gün boyunca kapalı tutulan kara yolunun açılması için Karayolları ekipleri harekete geçti.

Çığ felaketinin ardından bölgede güvenlik önlemleri artırılmış ve yoğun bir çalışma ile kar kalınlığının 3 metreyi aştığı bölgeler temizlenmeye başlandı.


Van'ın Bahçesaray ilçesinde 53 gün boyunca kapalı tutulan kara yolunun açılması için Karayolları ekipleri harekete geçti. 4-5 Şubat 2020 tarihlerinde yaşanan çığ felaketi sonucu Van'ın Bahçesaray kara yolunda 11'i asker, 8'i güvenlik korucusu, 3'ü itfaiye eri olmak üzere toplam 42 kişi şehit olmuş, 84 kişi yaralanmıştı. Bu acı olayın ardından bölgede güvenlik önlemleri artırılmıştı.

Kar kalınlığının yer yer 3 metreyi aştığı bölgede yoğun bir çalışma yürütülüyor. Van-Bahçesaray kara yolunun 22 Aralık 2023'te çığ tehlikesi, kar yağışı ve tipi nedeniyle trafiğe kapatılmasının ardından, ilçe ulaşımını Bitlis'in Hizan ilçesi ile bağlantılı yoldan sağlamıştı.

Kar yağışının durmasıyla birlikte, kara yolunun açılması için Karayolları ekipleri harekete geçti. Ekipler, kar kalınlığının büyük bir kısmını oluşturan 3 metreyi aşan karı temizlemek için çalışmalarını sürdürüyor. Bu süreçte, ilçenin 13 bin nüfuslu halkı, uzun süredir kapalı olan yol nedeniyle zorluklar yaşamıştı. Yolun açılmasıyla birlikte, ilçenin ulaşım sorunu da çözüme kavuşacak gibi görünüyor.





Haber Galeri
Yorum Ekle

kod


© Tüm Hakları Saklıdır.