Haber Hattı ve Reklam İletişim : 0543 722 30 15

vansokakhaber@gmail.com

girne

DEM Parti tüm illerde aday çıkaracak, tek istisna Mersin

07 Şubat 2024
DEM Parti tüm illerde aday çıkaracak, tek istisna Mersin

DEM Parti’de aday belirleme süreci devam ederken, parti kaynakları tüm kentlerde aday çıkarma eğiliminin öne çıktığını ancak CHP ile Mersin’de görüşmelerin sürdüğünü söyledi.

Halkların Demokratik ve Eşitlik Partisi (DEM Parti) Parti Meclisi (PM) ve Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantılarının ardından aday çıkaracağı illeri açıklamaya devam ediyor. Geçtiğimiz hafta yaptıkları MYK toplantısının ardından İstanbul’da aday çıkaracağını açıklamasının ardından gözler diğer kentlerde çıkaracakları kentlere yöneldi. Artı Gerçek’in edindiği bilgiye göre, DEM Parti bütün illerde aday çıkarma kararı aldı ancak bir istisna olarak Mersin'de CHP ile görüşmeler sürecek.

‘TÜM KENTLERDE ADAY ÇIKARACAĞIZ, MERSİN İSTİSNA’

DEM Parti Sözcüsü Ayşegül Doğan, geçtiğimiz hafta İstanbul’da aday çıkarma kararı aldıklarını belirterek, “9 Şubat’a kadar hem İstanbul hem de diğer kentlerde aday göstereceğimiz yerleri ve adayların isimlerini sizlerle paylaşacağım” açıklamasında bulundu. Doğan’ın açıklamalarının ardından konuştuğumuz bazı partililer, bundan sonraki süreçte tüm illerde kendi adaylarını çıkaracaklarını belirterek, sadece bir istisna olarak Mersin’de CHP ile görüşmelerin yürütüldüğünü söyledi.

‘KENDİ TABANIMIZ ADAY ÇIKARMAMIZI İSTİYOR’


Artı Gerçek’e konuşan üst düzey bir parti yetkilisi “İstanbul ve diğer illerde aday çıkarma kararımız CHP ile görüşmelerin olumsuz sürmesinden öte tabanımızın kendi adaylarımızla seçime girmemizi istemesinden kaynaklanıyor. Daha önce yaptığımız halk buluşmalarında da eğilim bu yöndeydi. Şimdi parti kurullarımızda da yaptığımız tartışmalar da ağırlık tüm kentlerde aday çıkarma eğilimde. Ancak Mersin ilinde görüşmelerimizi sürüyor.” dedi.


İSTANBUL İÇİN BAŞAK DEMİRTAŞ İSMİ ÖN PLANDA


DEM Parti’nin yerel seçimlerde İstanbul’da aday çıkarma kararı gündemde yerini korurken, partinin hangi ismi aday olarak gösterileceği aday da merak konusu. DEM Parti’nin İstanbul adayları oluşturulan aday havuzunda şu ana kadar en güçlü isim Başak Demirtaş. Bazı partili kaynaklar isim üzerine yapılan tartışmaların devam ettiğini belirtirken, aday havuzunda bulunan isimlerden Başak Demirtaş’ın öne çıktığını ancak diğer isimlerin üzerine de tartışmaların yürütüldüğünü belirtti.




Haber Galeri
Yorum Ekle

kod


© Tüm Hakları Saklıdır.