Haber Hattı ve Reklam İletişim : 0543 722 30 15

vansokakhaber@gmail.com

girne

Asrın felaketi olan depremin yıl dönümünde Van’da anma programı düzenlendi

06 Şubat 2024
Asrın felaketi olan depremin yıl dönümünde Van’da anma programı düzenlendi

Van’da gerçekleştirilen programda 6 Şubat 2023 tarihinde Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremlerin yıl dönümünde vefat eden vatandaşlar anıldı.

Afet Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) Koordinasyon Merkezinde gerçekleştirilen anma programı saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı. Deprem ile ilgili kısa film gösterimi sonrası Vali Ozan Balcı, konuşma yaptı.

Depremden etkilenen illerden biri olan Malatya’da Valilik koordinasyonunda yapılan çalışmalarda adeta bir destan yazıldığını belirten Vali Balcı, “6 Şubat 2023’te Kahramanmaraş merkezli depremde vefat eden bütün kardeşlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Asrın felaketinde milletçe büyük bir dayanışma içerisinde olduk. Doğulusuyla, batılısıyla, kuzeylisi ve güneylisiyle, kadını erkeğiyle büyük bir fedakârlık örneği gösterildi. Milli dayanışma içerisinde, depremden zarar gören vatandaşların yaralarının sarılması için canla başla çalışıldı. Allah bir daha böyle bir felaket vermesin. Bu depremden çıkaracağız dersler var. Aklın bilimin ışığında tedbirler alınmalı. Özellikle AFAD’ın belirlediği ilke, plan, program ve esaslar çerçevesinde deprem zararlarının azaltılması, can ve mal kaybının yaşanmaması için tedbirler almamız gerekiyor” dedi.


DEPREM BÖLGESİNDE YOĞUN BİR ÇALIŞMA YÜRÜTTÜK”

Van olarak Malatya’da deprem sonrası yoğun bir çalışma yürüttüklerini belirten Vali Balcı, şunlaı söyledi:

“Benim koordinasyonumda Van Malatya’da destan yazdı. Kamu kurum kuruluşlarıyla, jandarmadan polise, belediye çalışanlarından itfaiye çalışanlarına, AFAD çalışanlarından, sağlık çalışanlarına VASKİ’den sivil toplum kuruluşlarına, gönüllüler ve siyasi partilerimiz yani tüm Van canla başla, aşkla şekle çalıştı. 8 bin 387 personel, 1337 araç ile ilk 2 ayda arama-kurtarma faaliyetlerinden, güvenlik tedbirlerine, çadır ve konteyner kurulumundan, aş evi kurulumu ve yemek dağıtımına, alt ve üst yapı çalışmalarından, enkaz kaldırmaya, sağlık çalışmalarına, yani yaşama ilişkin her alanda çalıştık. İlk etapta 2 bin konteyner kurarak vatandaşlarımızı yerleştirdik. Van’dan 1000 konteyner takviyesi yaptık. 15 konteyner okul kurduk. Özellikle kadın ve çocuklar için sosyal hizmet merkezleri kuruldu. Hızlı bir şekilde konteyner kentlerin altyapısını koordine edip tamamladık. Hatta mobil hayvan hastanemiz Malatya’da görev yaptı. Yaralı hayvanlarında tedavisini yapıp aç kalmamaları için besledik. Kurtarma personellerinin şehir içinde sevkiyatını sağlıyorduk. Mobil araçların tamirleri için atölyeler kurduk. Cenaze nakil araçlarımız 24 saat hizmet veriyordu. Mühendislerimiz hasar tespit çalışmalarını yürütüyordu. Ramazan çadırları kurduk. Mescitler kuruldu. Malatya ile bir kardeşlik köprüsü kuruldu. Burada çalışan hizmet eden tüm ekiplerimize çok teşekkür ediyorum.”

Yukarı Nurşin Camiinde devam eden programda Kur’an tilaveti ve depremde hayatını kaybeden vatandaşlara dua okundu.Programa Vali Balcı’nın yanı sıra Vali Yardımcısı Ahmet Tozlu, Cumhuriyet Başsavcısı Harun Karahan, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Âdem Şen, İl Emniyet Müdürü Atanur Aydın ile kamu kurum ve kuruluşlarının müdürleri katıldı.  



Vanhaber - Van haberleri - Vansokakhaber 


Haber Galeri
Yorum Ekle

kod


© Tüm Hakları Saklıdır.