Haber Hattı ve Reklam İletişim : 0543 722 30 15

vansokakhaber@gmail.com

girne

Dağcılar Süphan Dağı Zirvesine Ulaşamadı

05 Şubat 2024
Dağcılar Süphan Dağı Zirvesine Ulaşamadı

Dağcılar Süphan Dağı Zirve Tırmanışını Tamamlayamadı: Kötü Hava Koşulları Geri Dönmeyi Zorunlu Kıldı"

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'ta meydana gelen depremlerde hayatını kaybedenlerin anısına ve Filistin halkına destek amacıyla düzenlenen Süphan Dağı zirve tırmanışı, kötü hava koşulları sebebiyle tamamlanamadı. Vadi Doğa Sporları Kulübü üyeleri, 4 bin 58 rakımlı Süphan Dağı'na tırmanış için çıktı ancak yoğun kar ve tipi nedeniyle geri dönmek zorunda kaldı.


Başkan Ömer Demez liderliğindeki ekip, Aydınlar beldesine bağlı deniz seviyesinden 2 bin 200 metre yüksekteki At Yaylası'nda kamp kurdu. Ancak, gece saatlerinde tırmanışa devam etmelerine rağmen, yoğun tipi ve fırtına zirveye ulaşmalarını engelledi. Bunun üzerine dağcılar, zirveyi iptal ederek Filistin bayrağı açıp Filistin'e ve depremde hayatını kaybedenlere olan saygılarını sunarak geri döndüler.


Vadi Doğa Sporları Kulübü Başkanı Ömer Demez, tırmanışın zorlu olduğunu ve kötü hava koşullarının zirveye ulaşmalarını engellediğini belirtti. Depremde hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet dileyerek Filistin'deki zulme dikkat çekti ve Filistin halkını desteklediklerini vurguladı.


Haber Galeri
Yorum Ekle

kod


© Tüm Hakları Saklıdır.