Haber Hattı ve Reklam İletişim : 0543 722 30 15

vansokakhaber@gmail.com

girne

AK Parti Siyaset Akademisi programında 478 kadına sertifika verildi

05 Şubat 2024
AK Parti Siyaset Akademisi programında 478 kadına sertifika verildi

Van'da düzenlenen AK Parti Siyaset Akademisi programını tamamlayan 478 kadına sertifikaları takdim edildi. Programda konuşan AK Parti Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Abdulahat Arvas, “Siyaset yapılırken elde edilen makamların milletin emaneti olduğu gerçeğini hiçbir zaman aklımızdan çıkarmamalıyız. Bu emaneti kutsal ilerek üzerine titremeli, hakkını vermek için gayret göstermeliyiz” dedi.

Başkan adayı Arvas: Elde edilen makamların milletin emaneti olduğu gerçeğini hiçbir zaman aklımızdan çıkarmamalıyız


Van'da düzenlenen AK Parti Siyaset Akademisi programını tamamlayan 478 kadına sertifikaları takdim edildi. Programda konuşan AK Parti Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Abdulahat Arvas, “Siyaset yapılırken elde edilen makamların milletin emaneti olduğu gerçeğini hiçbir zaman aklımızdan çıkarmamalıyız. Bu emaneti kutsal ilerek üzerine titremeli, hakkını vermek için gayret göstermeliyiz” dedi.


Van'da, AK Parti Genel Merkez Kadın Kollarınca düzenlenen "AK Parti Siyaset Akademisi" programını tamamlayan 478 kadına sertifikaları takdim edildi. İl Başkanlığında yapılan programa Genel Merkez Kadın Kolları Ar-Ge ve Eğitim Başkanı Züleyha Karademir, AK Parti Kadın Kolları MKYK üyesi Dora Kübra Yıldız, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Gülşen Orhan, Van İl Başkanı Emre Güray, Van Büyükşehir Belediye Başkan adayı Abdulahat Arvas, İl Kadın Kolları Başkanı Havva Duran, Edremit İlçe Başkanı Kenan Öndil, Edremit Belediye Başkanı İsmail Say, Gürpınar Belediye Başkanı Hayrullah Tanış, Tuşba Belediye Başkanı Salih Akman, Bahçesaray Belediye Başkanı Meki Arvas ve partililer katıldı.


AK Parti Büyükşehir Belediye Başkan adayı Abdulahat Arvas, partilerinin süreç içerisinde bir siyaset okuluna dönüştüğünü ve içerisinden birçok önemli siyasetçi yetiştiğine şahit olduklarını belirterek, “Bugün burada, siyaset alanında başarı gösteren ve bu alanda sertifikalarını almaya hak kazanan değerli kişileri kutlamak için toplandık. Bu özel etkinlikte, siyasetin önemini vurgulamak ve başarılı çalışmaları takdir etmek amacıyla bir aradayız. Aklıselim, kalbi selim, zevki selim sahibi kadrolar yetiştirmenin yolu, her alanda olduğu gibi siyasette de eğitim ve öğretimden geçmektedir. AK Parti Siyaset Akademisi projesiyle amaçlanan, ülkesine ve milletine siyaset yoluyla hizmet etmek isteyenler için, gerekli teorik ve pratik zemini hazırlamaktır. AK Parti’nin gençlik kollarında siyasete atılan arkadaşlarımızdan bugün genel başkan yardımcılığından milletvekilliğine, il başkanlığından belediye başkanlığına kadar her seviyeye gelmiş olanlar var. Aynı şekilde Kadın Kollarımızda siyasete girip de en üst görevlere kadar çıkanlar bulunuyor. İlk defa Siyaset Akademisi ile bu çatının altına girip de bugün her seviyede sorumluluk üstlenmiş kardeşlerimiz olduğunu biliyoruz. Bu tablo AK Parti’nin bizatihi kendisinin bir siyaset okuluna dönüştüğünü gösteriyor” dedi.


SİYASETÇİLER, TOPLUMUN İHTİYAÇLARINI ANLAYAN, ÇÖZÜM ÜRETEN VE GELECEĞİ ŞEKİLLENDİREN LİDERLERDİR”

Başkan adayı Arvas, ‘siyasetçi günü kurtarmanın değil, geleceğe eser bırakmanın şuuruyla çalışır, mücadele eder’ diyerek sözlerini şöyle sürdürdü: “ Siyaset, toplumun yönetimini şekillendiren, kararlar alan ve halkın temsilcisi olan bir alan olarak büyük bir öneme sahiptir. Siyasetçiler, toplumun ihtiyaçlarını anlayan, çözüm üreten ve geleceği şekillendiren liderlerdir. Bu sertifika programı, siyaset alanında bilgi ve beceri sahibi olan kişilere verilen bir onurdur. Siyaset yapılırken elde edilen makamların milletin emaneti olduğu gerçeğini hiçbir zaman aklımızdan çıkarmamalıyız. Bu emaneti kutsal bilerek üzerine titremeli, hakkını vermek için gayret göstermeliyiz. Üzerinde tasarruf yetkisine sahip olduğumuz her imkânda beli bükülmüş ihtiyardan henüz doğmamış çocuğa, tüyü bitmemiş yetimden biçare mazluma kadar herkesin hakkı vardır. Bu hassasiyeti yüreğinde hissetmeyen kişiden siyasetçi de olmaz, yönetici de olmaz. Sadece makam için, sadece para için, sadece nefsini tatmin için siyaset yapanlar, gün gelip de kenara çekilmek zorunda kaldıklarında unutulup gitmeye mahkûmdur. Dava adamı vasıflarına sahip bir siyasetçi günü kurtarmanın değil, geleceğe eser bırakmanın şuuruyla çalışır, mücadele eder.”


“BU BAŞARI KİŞİSEL BİR KAZANÇ DEĞİL, AYNI ZAMANDA TOPLUMUN DA KAZANCIDIR”

Siyasetin toplumun geleceğini şekillendiren bir güç olduğunu ve gücü doğru kullanmak gerektiğinin altını çizen Arvas, “Kurnazlık yaptıklarını zannedenler, işin kolayına kaçanlar, kestirme yollara müracaat ederek yolumuzu kesmekle meşgul ve meşhur olmaya tevessül edenler dün vardı, bugün de var, yarın da olacaktır. Kötülerden, kötülükten, kötü niyetlerden yakınıp durmak yerine, tarafımızı haktan seçeceğiz. Ahlak, erdem ve ferasetimizle sivrilip, fedakarlık kültürüyle serpileceğiz. Bunları yapıyorken de elbette çok çalışacağız. Kader, gayrete meftundur. Gayretsiz gaye, boşa çekilmiş kürektir. Zaman israfıdır. Unutmayalım ki, siyaset, toplumun geleceğini şekillendiren bir güçtür ve bu gücü doğru kullanmak hepimizin sorumluluğudur. Halis bir gaye ile bu gün burada bu sertifikayı hak etmek için emek harcamış, bilgi birikimini artırmış ve topluma katkı sağlamayı amaç edinmiş kardeşlerimi yürekten kutluyorum. Bu başarı, sadece kişisel bir kazanç değil, aynı zamanda toplumun da kazancıdır. Tekrar huzurlarınızda ödül almaya hak kazanmış olan herkesi tebrik ediyor, Sertifika programına katılan tüm katılımcıları kutluyorum. Görev tevdi edildiğinden beri sürekli olarak sahada seçmenlerimizle birlikteyiz. Van teşkilatı olarak çok çalışıp hem büyükşehir hem de ilçe belediyelerimizin tümünü inşallah kazanacağız. Allah bizi halkımıza ve Cumhurbaşkanımıza karşı mahcup etmesin” şeklinde konuştu.


“6 BİN 700 KATILIMCIMIZ OLDU”

Kadın Kolları Ar-Ge ve Eğitim Başkanı Züleyha Karademir de, kadınlara yönelik siyaset akademisi programının ilk kez yapıldığını ifade ederek, “Bu programı 30 büyükşehirde planlıyoruz. 6 bin 700 katılımcımız oldu. Eğitimlerimiz 3 hafta sürdü. 8 ders başlığında yaptık. Bunlar kadınların iletişim becerilerini artırabilecek dersler ya da dış politika, yakın siyasi tarihimiz, kadın politikalarını, kadın girişimciliğine yönelik faaliyetleri anlattığımız derslerimiz. Kursu başarıyla tamamlayan kadınları kutluyorum” diye konuştu.


“SAYIN CUMHURBAŞKANIMIZ HER ZAMAN KADINLARA DEĞER VERİYOR”

AK Parti Kadın Kolları MKYK üyesi Dora Kübra Yıldız ise "Sayın Cumhurbaşkanımız her zaman kadınlara değer veriyor. Çünkü kadın kapı kapı dolaşıyor. O yüzden sizler o kadar dirayetli, o kadar güçlü, o kadar kendinizden emin olmuşsunuz ki burada terörü de bitirdiniz. Sizlere helal olsun. Sizlerin olduğu yerde bizler daha güçlüyüz." sözlerini sarf etti.


“SİYASET AKADEMİSİ BENİM İÇİN AYRI BİR ÖNEM TAŞIYOR”

AK Parti Van İl Başkanı Emre Güray, kadınların yaptığı çalışmaların teşkilata güç verdiğini söyledi. Güray, konuşmasında şu ifadelere yer verdi: “Siyaset Akademisi benim için ayrı bir önem taşıyor. Daha önce yaptığımız çalışmalar neticesinde siyaset akademisinde Türkiye 3’üncüsü olarak ödülümüzü Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın elinden almıştık. Yerel seçimlere yaklaştığımız bugünlerde gece gündüz demeden çalışıyoruz ve aralıksız olarak sahada halkımızla bir araya gelerek onların dertlerini sıkıntılarını dinleyip çözüm üretmeye gayret ediyoruz. Siz ak kadınların yaptığı çalışmalar bizzat şahsım ve teşkilatımızca takdirle karşılanmaktadır. Sizlerin çalışmaları bizlere güç vermektedir. Allah hepinizden razı olsun teşekkür ediyorum. Allah izin verirse 7 Şubat Çarşamba günü aday tanıtım programında teşkilatımızla buluşarak, ilçe belediye başkan adaylarımızı kamuoyuna duyuracağız”


“KADINLARIMIZIN EĞİTİME İLGİSİ BİZLERİ MUTLU ETTİ”

AK Parti Van İl Kadın Kolları Başkanı Hava Duran, kadınlara yönelik 3 haftalık "AK Parti Siyaset Akademisi" eğitimini başarıyla tamamladıklarını kaydederek, “Kadınlarımız eğitime ilgisi bizleri mutlu etti. Bizler hem anne olarak evimizi hem siyasetçi olarak sahayı boş bırakmıyoruz. Bugün de 478 Kadın Kolları Teşkilat mensubuna eğitim sonucunda sertifikalarını vereceğimiz için çok mutluyuz. Siyaset Akademisi'nin amacı, siyasal okuryazarlığı ve kadınların siyasete katılımını artırmak. Bu programda emeği olan, yol gösteren Genel Merkez Kadın Kolları Başkanımız Ayşe Keşir'e ve destek veren herkese teşekkür ederim." diye konuştu.


GÜLŞEN ORHAN: ÖNEMLİ BİR DAVANIN NEFERİYİZ

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Gülşen Orhan da, önemli bir davanın neferleri olduklarını söyledi. Özellikle Doğu'da emek veren kadınların çok zor şartlarda görev yaptığını belirten Orhan, tüm kadınları emeklerinden dolayı kutladı, başarı diledi.


Konuşmaların ardından katılımcılara sertifikalarının verildiği program, fotoğraf çekimiyle son buldu.


Haber Galeri
Yorum Ekle

kod


© Tüm Hakları Saklıdır.