Haber Hattı ve Reklam İletişim : 0543 722 30 15

vansokakhaber@gmail.com

girne

Van Berberler ve Kuaförler Zam Yaptı: İşte Yeni Fiyatları!

01 Şubat 2024
Van Berberler ve Kuaförler Zam Yaptı: İşte Yeni Fiyatları!

Van'da berber ve kuaförler, girdi maliyetlerindeki artış nedeniyle tıraş ücretlerine zam yaptı. İşte güncellenen fiyatlar ve sektör temsilcilerinin açıklamaları!

Son dönemde girdi maliyetlerinde yaşanan artışlar neticesinde Van'da bulunan berber ve kuaförler, tıraş ücretlerine zam yaptı. Berberler Odası, aldığı karar doğrultusunda üyelerine zamlı tarife listelerini iletti ve bundan sonra tıraşlar yeni tarife listesine göre yapılacak.


Yapılan zam oranlarına göre, saç kesimi 200 TL'ye, sakal kesimi 100 TL'ye, saç ve sakal kesimi kombinasyonu 300 TL'ye, saç kesimi ve yıkama 200 TL'ye, saç, sakal ve yıkama hizmeti 350 TL'ye, çocuk tıraşı (makine ile) 100 TL'ye, çocuk tıraşı (fantezi) ise 150 TL'ye yükseltildi.


Ek olarak, ekstra hizmetlerde makine ile saç kesimi 100 lira, saç yıkama ve fön çekme 100 lira, buhar veya kompres 100 lira, saç boyama 500 lira, bıyık ve sakal boyama 300 lira, damat tıraşı 2 bin lira, maske 80 lira, saç bakımı 200 lira, sir ağda yanak ve kulak 100 lira, saçın ustura ile kazınması 250 lira, dükkân harici tıraşlar ise 250 lira olarak belirlendi.


Van Berberler ve Kuaförler Odası Başkanı Veysel Koç, yaptığı açıklamada, "Son dönemlerde ev ve dükkân kiraları ciddi anlamda arttı. Bu anlamda berber ve kuaför esnafımızın giderleri kat kat arttı. Kullandıkları ürünler yüzde yüz arttı. Yine SGK- Bağkur primleri ciddi oranda arttı. Asgari ücret keza aynı şekilde arttı. Bunun yanında piyasadaki bütün ürünler zamlandı. Esnaf ve sanatkârımızın bu fiyat tarifesine ihtiyacı vardı" şeklinde konuştu.


Koç, ayrıca, "Esnaf ve sanatkârımızın el emeğinin, göz nurunun bir nebze olsun karşılığının bedelidir. Esnaf ve sanatkârımızdan bu anlamda bir ricam var. Bu fiyat tarifesinin altına inmesinler. Sanatlarını ucuza satmasınlar. El emeği, göz nuru hizmetlerini hiçe saymasınlar. Bunun yanı sıra özellikle bayan kuaförlerimizden bir ricamız var. Sosyal medyalarda indirimli kampanyalar yapmamalarını önemle arz ediyorum" ifadelerini kullandı.











Haber Galeri
Yorum Ekle

kod


© Tüm Hakları Saklıdır.