Haber Hattı ve Reklam İletişim : 0543 722 30 15

vansokakhaber@gmail.com

girne

Van'ı buz kesti termometreler eksi 10’ları gösterdi

31 Ocak 2024
Van'ı buz kesti termometreler eksi 10’ları gösterdi

Van ve çevresinde soğuk hava etkisini sürdürüyor. Kent merkezinde araçlar donmaya başladı, termometreler eksi 10’ları gösterdi.

Van ve çevresinde dondurucu soğuklar araçları donduruyor, camları buz tutuyor! Meteoroloji uyarıyor: Buzlanma ve don olaylarıyla birlikte çığ tehlikesine karşı dikkatli olunması gerekiyor.

Soğuk Hava Van ve İlçelerinde Etkili

 Dondurucu soğukların etkisiyle araç ve iş yeri camları buz tuttu, ağaç ve bitkiler kırağıyla kaplandı. Yüksek kesimler ve ilçelerde ise yol ve kaldırımlarda buzlanma meydana geldi.


Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden alınan bilgiye göre, bölge genelinde havanın parçalı ve çok bulutlu; Van'ın güney ilçeleri ve Hakkari'de aralıklı kar yağışlı geçmesi beklenmektedir. Gece ve sabah saatlerinde buzlanma ve don olayı ile yer yer pus ve sis hadisesinin görüleceği tahmin ediliyor. Hava sıcaklıkları ise mevsim normallerinin altında seyredecek.

Uyarılar

Gece ve sabah saatlerinde buzlanma ve don olayı ile yer yer sis hadisesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara (ulaşımda aksamalar, görüş mesafesinde daralma vb.) karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.





Haber Galeri
Yorum Ekle

kod


© Tüm Hakları Saklıdır.