Haber Hattı ve Reklam İletişim : 0543 722 30 15

vansokakhaber@gmail.com

girne

Akdamar Adası: Karla Kaplı Büyülü Güzellik

26 Ocak 2024
Akdamar Adası: Karla Kaplı Büyülü Güzellik

Van Gölü'nün ortasında yer alan Akdamar Adası, karla kaplanarak eşsiz bir güzellik sergiliyor

Van Gölü'nün ortasında konumlanan Akdamar Adası, her yıl binlerce yerli ve yabancı turisti ağırlayarak büyüleyici güzellikleriyle dikkat çekiyor. Özellikle 2023 yılında 170 bin ziyaretçiyi ağırlayarak kentin en önemli destinasyonlarından biri haline gelen Akdamar Adası, şimdi de bembeyaz bir kar örtüsü altında ziyaretçilerini adeta büyülüyor.


Her mevsim farklı bir güzellik sunan Akdamar Adası ve üzerindeki tarihi kilise, özellikle inanç turizminin önemli merkezlerinden biri olarak öne çıkıyor. Akdamar Kilisesi, yurt içinden ve yurt dışından gelen binlerce turistin ilgi odağı olurken, adanın kendisi de eşsiz doğal güzellikleriyle ziyaretçilerini etkisi altına alıyor.


Son kar yağışıyla birlikte Akdamar Adası ve kilisesi, beyaz bir örtüyle kaplanarak adeta masalsı bir atmosfer oluşturdu. Yerli ve yabancı turistler, Akdamar Adası'nın bu karlı haliyle muazzam bir manzara karşısında kendilerini buluyor. Adanın bembeyaz görüntüsü, 3550 rakımlı Artos Dağı'nın eteğindeki bu tarihi mekanı, Van Gölü'nün turkuaz mavisiyle birleştirerek unutulmaz anlar yaşatıyor.


Akdamar Adası ve Kilisesi, her mevsimde farklı bir güzellik sunarak ziyaretçilerine benzersiz deneyimler yaşatmaya devam ediyor. Van Gölü'nün ortasında yer alan bu doğal ve tarihi zenginlik, adeta bir açık hava müzesi gibi tarih ve doğa severleri cezbetmeye devam ediyor.







Haber Galeri
Yorum Ekle

kod


© Tüm Hakları Saklıdır.