Haber Hattı ve Reklam İletişim : 0543 722 30 15

vansokakhaber@gmail.com

girne

Valilikten Van için kar uyarısı!

26 Ocak 2024
Valilikten Van için kar uyarısı!

Van Valiliği, son dakika uyarısında bulundu.Van'ın güney  (Bahçesaray, Başkale, Çatak, Gevaş ve Gürpınar) ve kuzey (Çaldıran, Muradiye ve Erciş) ilçelerine kar uyarısı geldi.


Yapılan uyarıda şu ifadelere yer verildi:


"Bölgemizin doğusunda (Muş,Bitlis) aralıklarla devam eden kar yağışlarının, akşam saatlerinden itibaren Van'ın güney  (Bahçesaray, Başkale, Çatak, Gevaş ve Gürpınar) ve kuzey (Çaldıran, Muradiye ve Erciş) ilçelerinde etkisini artırması ve yarın (Cumartesi) gün boyu kuvvetli, yükseklerde yoğun kar yağışı şeklinde devam etmesi tahmin edilmektedir. 



Yağışların bu gece yarısından, yarın (Cumartesi) sabah saatlerine kadar Van'ın merkez ilçeleri (Edremit, İpekyolu, Tuşba) ve çevresinde etkili olması, yarın (Cumartesi) öğle saatlerinde hafifleyerek aralıklarla devam etmesi, akşam saatlerinden sonra sıcaklığın düşmesiyle birlikte etkisini tekrar artırması beklenmektedir.


Kar yağışları sırasında yükseklerde kuvvetli rüzgarla birlikte tipi hadisesine bağlı olarak görüş mesafesinde azalma, çığ tehlikesi, bölgenin yüksek rakımlı karayolu geçitlerinde (Karabet, Kurubaş, Güzeldere, Tendürek) ulaşımda akşama, buzlanma ve don olayı gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır."


Haber Galeri
Yorum Ekle

kod


© Tüm Hakları Saklıdır.