Haber Hattı ve Reklam İletişim : 0543 722 30 15

vansokakhaber@gmail.com

girne

Van Gölü uzaydan görüntülendi

19 Ocak 2024
Van Gölü uzaydan görüntülendi

Rus kozmonot Oleg Artemyev, uzaydan Van Gölü’nü fotoğrafladı. Ortaya çıkan görüntüler büyüledi.

Uzay Kaşifleri Derneği'nce (Association of Space Explorers-ASE), 34’üncüsü düzenlenen Planetary Congress’e katılmak üzere Bursa’ya gelen Rus kozmonot Oleg Artemyev, Türkiye ve Van Gölü fotoğraflarının hikayesini anlattı.


Uzaydan çektiği Türkiye fotoğraflarıyla bilinen Rus kozmonot Oleg Artemyev (53), Türkiye’nin uzaydan bakıldığında dünya üzerindeki en güzel yerlerden biri olduğunu söyledi. Artemyev, “Bizim istasyonumuz hem gece hem gündüz Türkiye’nin üzerinden geçiyor. Bu güzelliği gördüğüm zaman da her zaman elim fotoğraf makinesine gidip, fotoğraf çekesim geliyor” dedi.


Rusya’nın 118’inci kozmonotu, dünyada ise uzaya çıkan 537’nci insanı olan Oleg Artemyev, Uzay Kaşifleri Derneği'nce (Association of Space Explorers-ASE), 34’üncüsü düzenlenen Planetary Congress’e katılmak üzere Bursa’ya geldi. Bursa Ticaret ve Sanayi Odası’nın (BTSO), Türkiye’nin uzay ve havacılık temalı ilk interaktif eğitim merkezi Gökmen Uzay Havacılık Eğitim Merkezi (GUHEM) ile Bursa Business School’un ev sahipliğinde, Uludağ’da buluşan, 19 ülkeden 70 astronot ve kozmonottan Oleg Artemyev, uzaydan çektiği, İstanbul, Antalya ve Van Gölü’nün de aralarında olduğu Türkiye fotoğraflarıyla biliniyor.

Rus kozmonot, Türkiye’nin uzaydan bakıldığında dünya üzerindeki en güzel yerlerden bir tanesi olduğunu söyledi. Türkiye’nin üzerinden her geçişinde, elinin fotoğraf makinesine gittiğini belirten Artemyev, “Türkiye uzaydan çok güzel görünüyor. Ve dünyada en güzel yerlerden bir tanesidir, uzaydan bakıldığı zaman özellikle. Ve bizim istasyonumuz hem gece hem gündüz Türkiye’nin üzerinden geçiyor. Bu güzelliği gördüğüm zaman da her zaman elim fotoğraf makinesine gidip, fotoğraf çekesim geliyordu” diye konuştu.



Vansokakhaber 




Haber Galeri
Yorum Ekle

kod


© Tüm Hakları Saklıdır.