Haber Hattı ve Reklam İletişim : 0543 722 30 15

vansokakhaber@gmail.com

girne

Dem Parti Van Milletvekilleri Van Havalimanı'nın 3 ay kapatılmasını gündeme taşıdı

19 Ocak 2024
Dem Parti Van Milletvekilleri Van Havalimanı'nın 3 ay kapatılmasını gündeme taşıdı

Van Ferit Melen Havalimanı'nın Kapatılmasıyla İlgili Van Dem Parti Milletvekillerinden Soru önergesini meclise sundular.

 Van Milletvekilleri, Van Ferit Melen Havalimanı'nın planlanan pist yenileme çalışmaları nedeniyle 3 ay boyunca kapatılacağı iddialarını gündeme taşıdı. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu'na yöneltilen sorular arasında, çalışmaların tarihleri, tadilatın kapsamı, alternatif pist yapımı, ve vatandaşların ulaşımı için planların yer aldığı belirtildi.


 Van Milletvekilleri, Van Ferit Melen Havalimanı'nın 3 ay süreyle kapatılacağı iddialarını gündeme getirdi. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu'na yöneltilen sorular arasında, kapatma tarihi, çalışmaların etkisi, ve vatandaşların ulaşımını sağlamak için planlar bulunuyor mu gibi konular yer alıyor. Havalimanının kapatılmasıyla ilgili belirsizlik ve olası etkiler merak konusu oldu.  

Van dem parti milletvekillerinin soru önergesi:

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA

Aşağıdaki sorularımızın Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir URALOĞLU tarafından Anayasanın 98 ve İç Tüzüğün 96. ve 99. maddeleri uyarınca yazılı olarak cevaplandırılmasını arz ederiz. 19/01/2024


Pervin BULDAN Zülküf UÇAR Gülcan KAÇMAZ SAYYİĞİT

Van Milletvekili Van Milletvekili Van Milletvekili

Sinan ÇİFTYÜREK Gülderen VARLİ Mahmut DİNDAR

Van Milletvekili Van Milletvekili Van Milletvekili


Basında yer alan haberlerde; geçtiğimiz yıl yapılması planlanan ancak bütçe yetersizliği sebebiyle ertelenen pist yenileme işlemi nedeniyle Van Ferit Melen Havalimanı’nın 3 ay boyunca kullanıma kapatılacağı iddia edilmiştir. Aynı haberde, söz konusu çalışmanın ihalesinin bir yıl önce yapıldığı ve çalışmaların bahar aylarında başlayarak 3 ay içinde tamamlanacağı ifade edilmiştir. 


Van’da uzun süredir halkın kronik bir problemi olan uçak seferlerinin yetersizliği ve bilet fiyatlarının yüksekliğinin yanında, havalimanının 3 ay boyunca tamamen kullanıma kapalı kalacak olması sorunların katlanmasına yol açacaktır.  


 

Bu bağlamda;


1. Van Ferit Melen Havalimanının tadilat sebebiyle 3 ay boyunca kullanıma kapatılacağı iddiası doğru mudur?

2. 1 milyonu aşkın nüfusu olan bölgenin metropolü niteliğindeki Van gibi büyük bir kentin havalimanının kapatılmasının yaratacağı krizin ve çok boyutlu tıkanmanın olası sonuçlarını hesapladınız mı? 

3. Havalimanının kapatılacağı ve çalışmaların başlayacağı tarih nedir?

4. Tarih belirlenirken, turizm ve iş seyahatleri başta olmak üzere Van halkının ekonomik faaliyetlerinin yoğunlaştığı tarihler dikkate alınmış mıdır?

5. Tadilatın kapsamı nedir? Pistler dışında çalışmanın yapılacağı alanlar nelerdir?

6. Sorunun tekrarlanmaması için alternatif pist yapımı çalışmanın kapsamına dahil edilmiş midir?

7. Pistteki bozulmalar hangi seviyededir? 

8. Havalimanının kapalı kalacağı çalışma süresi boyunca yurttaşların ulaşım imkanının sağlanması için herhangi bir planınız var mıdır? 

9. İhale hangi usul ile yapılmıştır? İhaleyi yüklenen firma hangisidir?  



Vansokakhaber 


Haber Galeri
Yorum Ekle

kod


© Tüm Hakları Saklıdır.