Haber Hattı ve Reklam İletişim : 0543 722 30 15

vansokakhaber@gmail.com

girne

Van'da Trigonosefali Ameliyatıyla 7 Aylık Bebek Sağlığına Kavuştu

17 Ocak 2024
Van'da Trigonosefali Ameliyatıyla 7 Aylık Bebek Sağlığına Kavuştu

Van'ın İpekyolu ilçesinde yaşayan Muhammed Habip'e SBÜ Van Eğitim ve Araştırma Hastanesinde başarılı bir trigonosefali ameliyatı gerçekleştirildi.

Beyin Cerrahisi Op. Dr. Taha Şükrü Korkmaz liderliğindeki ekip, 5 saatlik operasyonun ardından 7 aylık bebeği sağlığına kavuşturarak büyük bir başarı elde etti.


Van’ın İpekyolu ilçesinde yaşayan Cihan Aydın ve Gülnaz çifti, 7 aylık bebekleri Muhammed Habip’in kafatasındaki şekil bozukluğu nedeniyle SBÜ Van Eğitim ve Araştırma Hastanesine başvurdu. Beyin Cerrahisi Op. Dr. Taha Şükrü Korkmaz tarafından yapılan takip sonucunda, 7 aylık bebek Muhammed Habip'e trigonosefali (kafatasında şekil bozukluğu) teşhisi konuldu. Hastane yönetimi, bebeğin sağlığını düzeltmek amacıyla başarılı bir ameliyat gerçekleştirmeye karar verdi.


Hastanede gerçekleşen 5 saatlik trigonosefali düzeltme ameliyatı, Beyin Cerrahisi Op. Dr. Taha Şükrü Korkmaz ve ekibi tarafından başarıyla tamamlandı. Ameliyatın ardından Muhammed Habip'in sağlık durumu olumlu bir şekilde ilerledi ve sağlığına kavuştu. Bebeğin bir günlük yoğun bakım takibinin ardından servise çıktığı belirtildi.


Hastane Başhekimi Doç. Dr. Remzi Sarıkaya, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, hastanede gerçekleştirilen ameliyatın, daha önce Van'da yapılmamış tecrübe gerektiren ciddi bir operasyon olduğunu vurguladı. Hastanede gerçekleştirilen bu başarılı operasyonun, hastane çalışanlarının azami özverisi ve deneyimiyle mümkün olduğunu belirten Başhekimi Sarıkaya, Beyin Cerrahisi Op. Dr. Taha Şükrü Korkmaz ve ekibini tebrik etti.


Başhekimi Sarıkaya ayrıca, hastane olarak hasta sevkini azaltmayı amaçlayan çalışmalar yaptıklarını ifade ederek, bu kapsamda gerçekleştirilen ameliyatın başarıyla sonuçlanmasının memnuniyet verici olduğunu belirtti.


Haber Galeri
Yorum Ekle

kod


© Tüm Hakları Saklıdır.