Haber Hattı ve Reklam İletişim : 0543 722 30 15

vansokakhaber@gmail.com

girne

Van'da Atlarla Elektrik Arızalarına Müdahale

17 Ocak 2024
Van'da Atlarla Elektrik Arızalarına Müdahale

Van'ın kırsalında yaşanan yoğun kar yağışı ve fırtına nedeniyle elektrik hatlarında meydana gelen arızalara müdahale etmek amacıyla Vangölü Elektrik Dağıtım A.Ş. (VEDAŞ) ekipleri, zorlu arazi şartlarından dolayı araçlarını kullanamadıkları bölgelere atlarla ulaşıyor.

Van'ın Başkale ilçesinde yaşanan yoğun kar yağışı ve fırtına, VEDAŞ ekiplerini zorlu arazi koşullarında mücadele etmeye zorluyor. Elektrik hatlarındaki arızalara atlarla ulaşan ekipler, Esenyamaç Mahallesi'nde vatandaşların yardımıyla direkteki arızayı onararak elektriği geri getiriyor. Kar ve soğuğa meydan okuyan VEDAŞ, dayanışma ve kararlılıkla kışın etkilerini azaltıyor."



Van’ın Başkale İlçesi'nde VEDAŞ Ekipleri Atlarla Elektrik Arızalarına Müdahale Ediyor


Başkale ilçesindeki köylerde elektrik kesintilerini gidermek için seferber olan ekipler, özellikle sıfırın altında 20 dereceye kadar düşen hava sıcaklıklarında, karla kaplı ve zorlu arazi koşullarında çalışmalarını sürdürüyor.


VEDAŞ ekipleri, Başkale ilçesine bağlı Esenyamaç Mahallesi'nde meydana gelen bir elektrik arızasına müdahale etmek üzere 60 kilometrelik bir yolculuk yaptı. Ancak, araçlarını köye bıraktıktan sonra karda yürüyemeyen ekipler, köylülerden yardım istedi. Yardım çağrısına Esenyamaç Mahallesi sakinleri duyarsız kalmayarak 3 at temin etti.


Esenyamaç Mahalle Muhtarı Ayhan Korkmaz, zaman zaman yaşadıkları elektrik kesintilerini VEDAŞ ekiplerine bildirdiklerini ve ekiplerin her zaman müdahale için geldiğini belirtti. Korkmaz, "Elektrik kesintisi olduğu için arkadaşlar gelip müdahale ettiler. Biz de vatandaş olarak atları onlara verip yardımcı oluyoruz. Allah arkadaşlardan razı olsun, gece yarısı bile olsa biz telefon açtığımızda gelip arızaya müdahale ediyorlar" dedi.


VEDAŞ ekipleri, atlara binerek karla kaplı vadileri ve buzlu dereleri aşarak kilometrelerce uzunluktaki elektrik hatlarında çalışma yaparak arızayı tespit etmeye çalıştı. Zorlu hava koşullarına rağmen ekipler, direkteki hattaki arızayı onararak mahalleye elektrik sağladı.


Bu olay, VEDAŞ ekiplerinin çetin kış şartlarına rağmen, vatandaşlarla dayanışma içinde, elektrik arızalarına hızlı ve etkili bir şekilde müdahale etmekte ne kadar kararlı olduklarını gösteriyor.


Haber Galeri
Yorum Ekle

kod


© Tüm Hakları Saklıdır.