Haber Hattı ve Reklam İletişim : 0543 722 30 15

vansokakhaber@gmail.com

girne

Hayal Dağı'nın 2 Bin 800 Rakımlı Zirvesine Zorlu Tırmanış

16 Ocak 2024
Hayal Dağı'nın 2 Bin 800 Rakımlı Zirvesine Zorlu Tırmanış

Van'ın soğuk kışına rağmen 15 cesur dağcı, Rota Doğa Sporları Kulübü'nün organizasyonuyla Hayal Dağı'nın zirvesine ulaşmak için kar ve sisle mücadele etti. Zorlu tırmanışlarına rağmen, doğa severler 2 bin 800 rakımlı zirveye vararak muazzam bir manzarayla ödüllendirildi.

Van'ın soğuk ve karlı havasına rağmen, 15 dağcı, doğanın güzelliklerini keşfetmek amacıyla zorlu bir tırmanış gerçekleştirdi. Rota Doğa Sporları Kulübü'nün düzenlediği etkinlik kapsamında, dağcılar Hayal Dağı'nın zirvesine ulaşmak için mücadele etti.


Özalp ilçesinde bulunan 2 bin 800 rakımlı Hayal Dağı'na tırmanış için bir araya gelen dağcılar, yoğun kar ve sise rağmen doğa sporlarına olan tutkularıyla dikkat çektiler. Zorlu tırmanış sonucunda, dağcılar 5 saat süren bir çaba sonrasında Hayal Dağı'nın zirvesine ulaşarak muazzam bir manzara eşliğinde ödüllendirildi.


Etkinlik hakkında bilgi veren Rota Doğa Sporları Kulübü yöneticisi Sedat Karacan, "Kar ve sis bize zor anlar yaşattı, ancak bu zorluğa rağmen Hayal Dağı'na ulaşmak bizim için büyük bir başarı. Sisli zirveden indikçe açılan manzara ise görülmeye değerdi" dedi.


Van Gölü Havzası'nı tanıtmak ve doğa bilinci kazandırmak amacıyla düzenlenen etkinlikler, dağcıların doğayla iç içe deneyim yaşamasına olanak tanıyor.




Haber Galeri
Yorum Ekle

kod


© Tüm Hakları Saklıdır.