Haber Hattı ve Reklam İletişim : 0543 722 30 15

vansokakhaber@gmail.com

girne

Çatbayır Mahallesi'nde Çığ Felaketi Sonrası Su Şebekesi Çöktü

16 Ocak 2024
Çatbayır Mahallesi'nde Çığ Felaketi Sonrası Su Şebekesi Çöktü

Van'ın Bahçesaray ilçesine bağlı Çatbayır Mahallesi, 3 gün önce düşen çığın altında kalan su şebekesine rağmen mahalle sakinleri, su krizini kendi çözüm yollarıyla aştı.

Van'ın Bahçesaray ilçesine bağlı Çatbayır Mahallesi, 3 gün önce düşen çığın altında kalan su şebekesine rağmen mahalle sakinleri, su krizini kendi çözüm yollarıyla aştı. Karlı yolları küreklerle açarak 1.5 kilometre boru döşeyen halk, dayanışma ve azimle su sorununa çözüm üretti.


Bahçesaray ilçesine bağlı Çatbayır Mahallesi'nde yaşanan çığ felaketi, mahalle sakinlerini su sorunuyla baş başa bıraktı. 1.5 metreyi aşan kar kalınlığı ve çığın etkisiyle su şebekesi hasar gören mahalle, 3 gün boyunca susuz kaldı.


Mahalle sakinleri, yetkililerin müdahalesini beklemek yerine kendi çözüm yollarını aramaya karar verdiler. İlçe Kaymakamlığı ve VASKİ'den temin ettikleri boruları yanlarına alan mahalle sakinleri, başka bir su kaynağına ulaşmak amacıyla karlı yolları küreklerle açtılar.


Çatbayır Mahallesi sakinleri, 1.5 kilometrelik zorlu bir yolculuk sonucunda su kaynağına ulaştılar. Burada bir araya gelerek birleştirdikleri boruları dikkatlice döşeyen mahalle sakinleri, kendi çabalarıyla yeni bir su hattı oluşturmayı başardılar.


Mahalle halkı, zorlu şartlara rağmen gösterdikleri dayanışma ve azimle, su sıkıntısını kısa sürede çözerek normal yaşantılarına dönmeyi başardı. Ancak, çığın etkisiyle hala kapalı olan diğer yerleşim yerlerinin yol açma çalışmaları devam ediyor.


Van genelinde 3 gün boyunca etkili olan kar yağışı sonrasında kapanan 671 mahalle ve mezra yolundan 644'ü açıldı. Ancak, halen kapalı olan 27 yerleşim yerinin yolunun açılması için ekiplerin çalışmaları devam ediyor.


Haber Galeri
Yorum Ekle

kod


© Tüm Hakları Saklıdır.