Haber Hattı ve Reklam İletişim : 0543 722 30 15

vansokakhaber@gmail.com

girne

Bardakçı Toki sakinleri çözüm istiyorlar

17 Mart 2021
Bardakçı Toki sakinleri çözüm istiyorlar

Van'ın Bardakçı köyünde bulunan bardakçı Toki sakinleri şikayetlerini dile getirerek bir açıklamada bulundular.

Van Bardakçı Toki sakinleri yaşadıkları ulaşım ve su sıkıntılarını dile getirdiler.

     Van merkez bardakçı TOKİ Konutları 426 daire, 2000 kat sakininden oluşmaktadır. 2012 Site kuruluş yılından buyana site yönetimi Boğaziçi Yönetim A.Ş. firması tarafından yürütülmekteydi. 2020 Yılı Eylül ayı itibari ile yönetim site sakinleri tarafından mecbur bırakıldığı için borçlu bir şekilde devir alınmak zorunda kalındı. 


Yüzüncü Yıl Üniversitesi 2012 yılından TOKİ’ nin SU ihtiyacını geçici bir süreliğine karşılamak üzere siteye su vermekte idi. Yüzüncü Yıl Üniversitesinin suyunun onlara yetmediğini gerekçe göstererek önceki gün sitemizin suyu kesilmiştir. Pandemi sürecinde yapılan bu uygulama, aralarında büyük çoğunluk sağlık personelinin’ de olduğu site sakinlerini mağdur etmiştir.

Site sakinlerinin vermiş olduğu tepkiler ve yapılan görüşmeler sonucunda Yüzüncü Yıl Üniversitesi suyu tekrardan açmış olmasına karşın bu durum sürdürülebilir gibi gözükmemektedir. Bir taraftan Yüzüncü Yıl Üniversitesinin “Suyunuzu Kesecez” söylemi, diğer taraftan kat maliklerinin VASKİ müdürlüğünden SU talebinin henüz karşılık bulamamış olması ciddi bir endişe ve mağduriyete sebep olmaktadır. Kat maliklerinin talebi olan SU ihtiyacının biran önce VASKİ marifeti ile karşılanması yönündedir. 

Şehrin merkezinde bir TOKİ’ nin içme suyu problemi ile karşı karşıya kalması kabul edile bilir bir durum değilken site sakinleri ile Yüzüncü Yıl Üniversitesi Yönetimi tekrardan SU için karşı karşıya gelmemesi için biran önce SU problemimizin çözülmesini talep ediyoruz. 


Ayrıca 2000 kişinin yaşamış olduğu sitede herkezin aracı yok kat maliklerinin büyük çoğunluğu belediyenin tahsis etmiş olduğu otobüsleri kullanmakta ama sitenin ordan geçen marmit köyü tarafından saatte 1 gelen mor otobüsler dolu gelmekte sitemizin orda bulunan duraktan yolcu almamakta ve ayrıca saatte 1 geldiği için vatandaşlar aşırı derece mağdur olmakta, belediyenin tahsis etmiş olduğu sarı minibüsler ise kurallara uymamakta ve düzenli gelmedikleri için kat malikleri aşırı derecede mağdur olmakta. 

2000 Kişinin yaşamış olduğu bu sitenin sorunlarının artık bir çözüme kavuşturulmasını istiyoruz.




Haber Galeri
Yorum Ekle

kod


© Tüm Hakları Saklıdır.