Haber Hattı ve Reklam İletişim : 0543 722 30 15

vansokakhaber@gmail.com

girne

Ender Saraç, 13 yaşındaki oğluna cinsel istismar iddiasıyla yargılanıyor

08 Ocak 2024
Ender Saraç, 13 yaşındaki oğluna cinsel istismar iddiasıyla yargılanıyor

Ünlü Sağlık Uzmanı Ender Saraç'a Cinsel İstismar İddiasında Şok Detaylar: 22,5 Yıl Hapis Talebi

Ender Saraç, 13 yaşındaki oğluna yönelik cinsel istismar iddiasıyla karşı karşıya. İddianamede, mahkemeye sunulan deliller ve çocuğun samimi beyanları, 22,5 yıl hapis cezası talebiyle dava sürecini başlattı. 

Boşanma davası devam ediyor

İddianamede, şüpheli Ender Saraç’ın eşi Benan Saraç aleyhine İstanbul 1.Aile Mahkemesinden 27 Kasım 2023 tarihinde tedbir kararı aldırdığının tespit edildiği, Ender Saraç’ın şikayetçi Benan Saraç’a yönelik İstanbul 14.Aile Mahkemesinin boşanma ve mal paylaşımı davası açtığının tespit edildiği de kaydedildi.  İnternet ortamında şüpheli Ender Saraç hakkında yayınlanan video kaydının incelendiği, videoda şüphelinin başka bir erkek  ile yatak odasının banyo olduğu değerlendirilen yerinde banyo yaptıkları belirtildi.


“Çocuğun ilk beyanları samimi ve gerçeği yansıtır mahiyette”

İddianamede, toplanan deliller ve tüm dosya kapsamı bir bütün olarak değerlendirildiğinde mağdurun şeref ve namusunu ilgilendiren bir konuda şüpheliye iftira atmasını gerektirir ciddi bir neden bulunmaması, aralarında daha önceden husumet olmaması, mağdur çocuğun anne ve babası arasında her ne kadar boşanma davası varsa da mağdur çocuğun olayı okuldaki öğretmenlerine anlatmış olması, annenin sonradan olaya dahil olması, 13 yaş itibariyle ergenlik çağındaki bir çocuğun bu beyanlarda bulunmasının ruhsal olarak kendisinde yaratacağı olumsuz etkinin önemi karşısında öğretmenlerine açılan çocuğun beyanlarının yönlendirme etkisinde olduğu ya da kurgudan ibaret olduğu ihtimalinin hayatın olağan akışına aykırı olduğu kaydedildi. İddianamede, bu sebeple mağdur çocuğun ilk aşamada vermiş olduğu ayrıntılı beyanlarının samimi ve gerçeği yansıtır mahiyette olduğuna kanaat getirildiği, olay yargıya taşındıktan ve basında yer aldıktan sonra mağdur çocuğun şikayetten vazgeçmesine itibar edilmediği vurgulandı.

Ağır Ceza Mahkemesinde yargılanacak

Şüpheli Ender Saraç hakkında öz oğluna yönelik olarak şehevi ve cinsel arzularını tatmin etmek maksadıyla kamu davası açmaya yeterli delil ve şüpheye ulaşıldığı ifade edildi. Ender Saraç’ın  “Çocuğun Cinsel İstismarı” suçundan 12 yıldan 22,5 yıla kadar hapsi istendi. Dava önümüzdeki günlerde İstanbul Ağır Ceza Mahkemesinde görülecek.


Haber Galeri
Yorum Ekle

kod


© Tüm Hakları Saklıdır.