Haber Hattı ve Reklam İletişim : 0543 722 30 15

vansokakhaber@gmail.com

girne

Van’da vakalar yükselişe geçti

16 Mart 2021
Van’da vakalar yükselişe geçti

Van ilimizde normalleşme sürecine geçiş yapıldı.sarı olan harita kırımızıya dönmek üzere aman dikkat...

Korona virüs tüm dünyayı sarmış durumda sağlık bakanının bir yıla yakındır çaba sarfettiği sağlık ekiplerinin üstün çabalarını görmezden gelmeden gereken hassasiyeti halk olarak göstermemiz gerek aksi durumda yeniden yasaklara hazırlıklı olmamız lazım. 

VAN SARI OLDU

100 binde vaka sayısını haftalık 10,13’lere kadar gerileten Van’da Özalp ve Tuşba ilçelerinde kurulan iki taziye ve sonraki normalleşme süreci ile bu oran yükselişe geçti. 27 Şubat 5 Mart 2021 tarihleri arasında 17,49’a yükselen ortalama vaka sayısı dünkü açıklamada bir kademe daha yukarı çıktı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ülke genelindeki vaka sayısını paylaştığı haritada Van’daki sayıyı 20,36 olarak paylaştı. Artışın devam ettiği Van’ın mavi olan rengi de risk haritasında sarıya dönüşmüş oldu.

BÖLGE İLLERİ HALA TÜRKİYE GENELİNİN ALTINDA

Bu artışlara rağmen Doğu ve Güneydoğu illerindeki vaka sayıları Türkiye’nin batısına göre daha iyi bir noktada seyretmeye devam ediyor. Dünkü açıklama ile birlikte vaka sayısının en çok düştüğü il Siirt olurken ortalama 100 bindeki vaka sayısı 2,11 olarak açıklandı. Siirt’i 4,46 ile Şırnak, 7,84 ile Hakkari izledi.


Van sokak haber 


Haber Galeri
Yorum Ekle

kod


© Tüm Hakları Saklıdır.