Haber Hattı ve Reklam İletişim : 0543 722 30 15

vansokakhaber@gmail.com

girne

Bakan Koca, daha hızlı yayılıyor diyerek uyardı

08 Ocak 2024
Bakan Koca, daha hızlı yayılıyor diyerek uyardı

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, nezlede önemli bir artış yaşandığına dikkat çekerek, sosyal medya hesabı üzerinden bir paylaşım yaparak vatandaşları uyardı.

 Koca, yayınladığı videoya "Soğuk havaların başlamasıyla kapalı ortamda geçirdiğimiz süre arttığı için nezle daha hızlı yayılıyor" notunu düştü. Öte yandan videoda; Prof. Dr. Serhat Ünal, nezlenin nedenleri ve korunma yöntemleriyle ilgili bilgi verdi. Ünal, nezleden korunmanın en büyük yolunun sağlıklı yaşam kurallarına uyulmasından geçtiğini vurguladı.


Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı videolu paylaşımda; soğuk havaların başlamasıyla kapalı ortamda geçirilen süre arttığı için üst solunum yolu enfeksiyonlarından nezlenin daha hızlı yayıldığını belirtti.


Koca, paylaşımda, solunum yolu hastalıklarına sık rastlanan bir mevsimde bulunulduğunu vurgulayarak, "En önemli artışı, nezle dediğimiz enfeksiyonlarda görüyoruz. Soğuk havaların başlamasıyla kapalı ortamda geçirdiğimiz süre arttığı için nezle daha hızlı yayılıyor" açıklamasında bulundu.Koca, paylaşımında, Hacettepe Üniversitesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Serhat Ünal'ın, hastalığın bulaşmasını önlemek için neler yapılması gerektiğini aktaran videosuna da yer verdi.

'KAPALI YERLERDE BULAŞTIRMA HIZI ARTAR'

Ünal, solunum yolu enfeksiyonlarının üst ve alt solunum yolu enfeksiyonları olarak ikiye ayrıldığını belirterek, şu bilgileri verdi:


"Üst solunum yolu enfeksiyonları, soluk borusunun ayrılım yerine kadar olan enfeksiyonlardır. Burun içinde sinüzit, faranjit, nezle, otit gibi pek çok enfeksiyonlar olabilir. Solunum yolu enfeksiyonları mevsimi denilen bu günlerde bütün bu enfeksiyonlarda artış meydana gelebilir ama en önemli artış nezledir.



Haber Galeri
Yorum Ekle

kod


© Tüm Hakları Saklıdır.