Haber Hattı ve Reklam İletişim : 0543 722 30 15

vansokakhaber@gmail.com

girne

Vanlı Minibüs Şoförü Yolcularına Kitap Okuma Keyfi Sunuyor

08 Ocak 2024
Vanlı Minibüs Şoförü Yolcularına Kitap Okuma Keyfi Sunuyor

Van'da 20 yıldır minibüs şoförlüğü yapan Doğan Gül, yolcularını kitap okuma alışkanlığına teşvik etmek amacıyla aracında mini bir kitaplık oluşturdu.

 Yolculuk esnasında keyifli bir okuma deneyimi sunan uygulama, vatandaşlardan olumlu tepkiler alıyor. Gül, kitap okuma kampanyasıyla ilgili, "Kitabı bitiren yolcuları bir süre ücretsiz taşıyorum" diyor ve Van Valiliği'nin 'Kitap Van Projesi'ne destek çağrısında bulunuyor. Yolcular, telefonlarıyla değil, kitaplarıyla ilgilenebildikleri için uygulamadan memnuniyetlerini dile getiriyor.


Van'ın Beyüzümü Mahallesi'nde 20 yıldır mahalleler arası yolcu taşıyan minibüs şoförü Doğan Gül, yolcularını kitap okuma alışkanlığına teşvik etmek amacıyla aracında mini bir kitaplık oluşturdu. Gül, vatandaşların yolculuk sırasında zamanlarını akıllı telefonlarla harcamamalarını hedefleyerek, minibüsünde keyifli bir okuma ortamı sunuyor.


Minibüs şoförü Gül, 2 yıl önce başlattığı bu uygulamayla sadece kendi minibüsünde değil, diğer toplu taşıma araçlarında da benzer bir etki yaratmayı amaçlıyor. Yolcular, aracın giriş kısmında bulunan kitaplıktan istedikleri kitabı seçerek, güzel bir yolculuk deneyimi yaşıyor.


Gül, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Vatandaşlardan uygulama için güzel tepkiler alıyoruz. Bunu daha da ileriye taşımayı amaçlıyoruz. Ayakta yolculuk yapan müşterilerimiz de oluyor. Ayaktayken kitap okuyamayız diyorlar, ben de telefonla uğraştığınız gibi kitap da okuyabilirsiniz diyorum. Hiçbir şey kitap okumaya engel değildir. İsteyen her türlü kitap okuyabilir” dedi.


Vansokakhaber 



Haber Galeri
Yorum Ekle

kod


© Tüm Hakları Saklıdır.