Haber Hattı ve Reklam İletişim : 0543 722 30 15

vansokakhaber@gmail.com

girne

Seçim Süreci Başladı

02 Ocak 2024
Seçim Süreci Başladı

31 Mart 2024 Pazar günü yapılacak Mahalli İdareler seçimleri için süreç 1 Ocak’ta start aldı.

Yarın YSK tarafından seçime katılabilecek siyasi partiler ilan edilecek. Siyasi partiler kesin aday listelerini en geç 20 Şubat’ta YSK’ya teslim etmek zorunda.

ADIM ADIM SEÇİM TAKVİMİ

Mart ayında yapılacak yerel seçimler için resmi süreçler start aldı. 1 Ocak’ta seçmen kütüklerinin güncelleştirme süreciyle start alan süreç, 2 Ocak’ta seçime katılabilecek siyasi partiler ilan edilmesiyle devam edecek. 3 Ocak Çarşamba günü ise siyasi partilerden hangi usul ve esaslara göre aday tespiti yapmaları istenecek. 4 Ocak Perşembe günü ise muhtarlık bölgesi askı listeleri askıya çıkarılacak, itiraz süreci başlayacak ve itirazlar 17 Ocak’a kadar sürecek.

KRİTİK TARİHLER…

Seçime dair diğer kritik tarihler ise şöyle; “20 Ocak: Askı listelerine yapılacak itirazlar karara bağlanacak, 27 Ocak: Siyasi partilerin birleşik oy pusulasındaki yerlerinin belirlenmesi için YSK tarafından kura çekilecek, 31 Ocak: Siyasi partilerin aday adayı listelerini ilgili seçim kurullarına bildirmesinin son günü, 11 Şubat: Seçmenlerin oy vereceği yer ve sandıkların belirlenmesi tamamlanacak, 20 Şubat: Siyasi partiler aday listelerini en geç 17.00’ye kadar verecek, 29 Şubat: Seçmen kağıtlarının dağıtımına başlanacak, 3 Mart: Kesin aday listeleri ilan edilecek.”




Vansokakhaber 





Haber Galeri
Yorum Ekle

kod


© Tüm Hakları Saklıdır.