Haber Hattı ve Reklam İletişim : 0543 722 30 15

vansokakhaber@gmail.com

girne

17 yaşındaki öğrenci çatı katından düşerek yaşamını yitirdi

29 Aralık 2023
17 yaşındaki öğrenci çatı katından düşerek yaşamını yitirdi

Diyarbakır’da 10’uncu sınıf öğrencisi Ömer Çakar, klima montajı için götürüldüğü Oto Galericiler sitesinde iş güvenliği olmadan çalıştırıldı, çatı katından düşerek yaşamını yitirdi.

Diyarbakır’da MESEM kapsamında çalıştırılan 17 yaşındaki 10’uncu sınıf öğrencisi Ömer Çakar, klima montajı için götürüldüğü Oto Galericiler sitesinde çatı katından düşerek yaşamını yitirdi.


Amida Haber'in edindiği bilgilere Şehit Abdulvahap Çokur Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 10’uncu sınıf öğrencisi Ömer Çakar, Mesleki Eğitim Merkezi (MESEM) kapsamında sene başında bir klimacıda staja başladı. İddialara göre, stajyer öğrenci Çakır, 21 Aralık’ta klima tesisatını döşemek için götürüldüğü Oto Galericiler Sitesi’nde dengesini kaybederek 2’inci kattan zemine düştü.


Kafasının üstüne düşen Çakır'ın ağır yaralandığı bildirildi. Olay yerine çağrılan ambulans ile Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırılan 17 yaşındaki Çakır, 6 günlük yaşam mücadelesini kaybetti. 27 Aralık’ta yaşamını yitiren Çakır, otopsi işlemlerinin ardından Yeniköy Mezarlığı’nda toprağa verildi.


AİLE İHMAL NEDENİYLE SUÇ DUYURUSUNDA BULUNACAK

Amida Haber’e konuşan Çakır’ın dayısı Serdar Kaya, olayda hem okulun hem de işyerinin ihmali olduğunu söyledi. Kaya, “Klimacının sahaya götürmemesi lazım, götürmüş. Ağır iş yaptırmaması lazım, bunu da yaptırmış. Klima tesisatı döşemek için çatı katına çıkmış, ama hiçbir güvenlik önlemi alınmamış” dedi.

Kaya, hem iş yeri, hem de okul yönetiminin ihmali olduğunu, belirterek suç duyurusunda bulunacaklarını söyledi.


Vansokakhaber 






Haber Galeri
Yorum Ekle

kod


© Tüm Hakları Saklıdır.