Haber Hattı ve Reklam İletişim : 0543 722 30 15

[email protected]

girne

İş İnsanı Bülent Çelik Kimdir?

23 Aralık 2023
İş İnsanı Bülent Çelik Kimdir?

Ak Parti Van Erciş Belediyesi Başkan Aday Adayı Bülent Çelik, nerelidir?

Ak Parti Van Erciş Belediyesi Başkan Aday Adayı Bülent Çelik, “1974 yılında Van’ın Erciş'in Pay köyünde doğdu. İlk öğrenim yıllarını doğup büyüdüğü köyde geçiren Çelik, ilk okulu 3. sınıfa kadar Pay köyünde tamamladı ve ardından Erciş Bayazıt İlkokulu'na geçti. Ortaokul ve lise eğitimini Ankara Çankaya'da tamamlayarak 1994 yılında mezun oldu.

Siyasi hayata adımını 1990 yılında Anavatan Partisi gençlik kollarında görev alarak atan Bülent Çelik, 1994 yılından itibaren Doğruyol Partisi'nde ilçe başkan yardımcılığı ve ilçe başkanlığı gibi önemli görevler üstlendi. Bu dönemde siyasete olan katkıları ve liderlik becerileriyle dikkat çekti.

2004 yılında AK Partiye katılarak yeni bir döneme adım atan Çelik bundan sonraki siyasi kariyerini AK Partide devam ettirdi. Siyasi geçmişinde ilçe başkanlığı gibi önemli görevlerin yanı sıra Anavatan Partisi'nin gençlik kollarında görev alması da, politikaya olan uzun soluklu bir bağlılığını ortaya koyuyor.

Siyasi yaşamının yanı sıra Van Erciş’te Renault ve Dacia markalarının Bölge bayiliği ve yetkili servisliğini yapmış, lastik, sigorta, yedek parça ve diğer birçok alanda ticari faaliyetlerini sürdürmüştür. Bu süreçte yerel ekonomiye ve istihdama katkı sağlamıştır.

Çelik'in aynı zamanda Erciş Ticaret Odası üyeliği ve başkan yardımcılığı gibi sivil toplum kuruluşlarına olan katkıları da belirgin. Oyder Otomotiv yetkili satıcılar derneği üyeliği ve Müsiad Erciş başkanlığı gibi görevlerle iş dünyası ile siyasi geçmişini birleştirdi.

Ayrıca, ailesinin siyasi hayata etkisi de göz ardı edilemez. Babası Reşit Çelik, 18. Van Milletvekili olarak Anavatan Partisi ilçe başkanlığı, Ziraat Odası başkanlığı ve Doğu Anadolu Kalkınma Kooperatifleri Birliği başkanlığı gibi önemli görevlerde bulunmuştur. Onun adına bir ilkokul, anaokulu ve vakıf bulunmaktadır. Bu da Bülent Çelik'in siyasi kökenini güçlendiren büyük bir faktördür. Ak Parti Van Erciş Belediyesi Başkan Aday Adayı.”dedi.


Haber Galeri
Yorum Ekle

kod


© Tüm Hakları Saklıdır.