Haber Hattı ve Reklam İletişim : 0543 722 30 15

vansokakhaber@gmail.com

girne

Edremit Belediyesi Kıyı Yapıları İddialarına Cevap

22 Aralık 2023
Edremit Belediyesi Kıyı Yapıları İddialarına Cevap

Edremit İlçe sınırları içerisinde, Van Gölü kıyısında bulunan bir işletmenin sahile dolgu yaptığı ve kaçak yapı yaptığı buna rağmen belediyemizce işlem yapılmadığı, göz yumulduğu bir kısım mecralarda iddia edilmiştir.

İDDİALAR: 

Edremit İlçe sınırları içerisinde, Van Gölü kıyısında bulunan bir işletmenin sahile dolgu yaptığı ve  kaçak yapı yaptığı buna rağmen belediyemizce işlem yapılmadığı, göz yumulduğu bir kısım mecralarda iddia edilmiştir. Söz konusu iddialar asılsızdır. 


Şöyleki; 


İlk günden itibaren yaptığımız iş ve işlemleri kamu oyunun bilgisine sunarız. 


Edremit Belediyesi Yapı Kontrol Müdürlüğümüz denetim ekiplerimizle saha denetimlerinde tespitin yapıldığı ilk andan itibaren söz konusu yere müdahale edilmiş olup, 3194 Sayılı İmar Kanunu ve diğer ilgili mevzuat çerçevesinde işlem başlatılmıştır. İlk olarak 24.10.2023 tarihinde tutanak tutulmuş ve mühürleme yapılmıştır. Ayrıca İlgili diğer kuruluşlar olan Van Büyükşehir Belediye Başkanlığı ve Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü’ne yazılı olarak bildirimler yapılmıştır. Yine daha sonrasında eski tarihli ruhsatlı bina yanında ruhsatsız yapı ve dolgu yapıldığının tespit edilmesi üzerine 3194 Sayılı Kanun’un 32 ve 42. Maddelerine göre belediye encümenimizce ceza ve yıkım kararları alınmıştır. 


Bilahare imar kirliliğine sebep olmak ve dolgu yapmaktan dolayı ikinci bir işlem yapılmıştır. Mühür fek edilerek devam ettirilen yapı yeniden mühürlenerek, yapı tatil zaptı tanzim edilmiştir. Mühür fekkinden TCK. 203. Maddesi ve TCK. 184. Maddesi gereğince Cumhuriyet  Savcılığı’na suç duyurusu ve 2. defa inşaatın devam etmesinden dolayı işlemlerimiz de devam etmektedir.


Belediyemizce Van Gölü Havzası Koruma Eylem Planı doğrultusunda Van Gölü kıyısındaki tüm kaçak yapılar takip edilmekte ve gerekli müdahaleler yapılmaktadır. Bu tür yapılara kesinlikle göz açtırmadığımız gibi, gerekli tüm cezai işlemleri de uygulamaktayız. Edremit Belediyesi olarak Van Gölü’nün korunması noktasında çalışmalar yapmakta ve bunları da aralıksız sürdürmekteyiz. Gölü kirleten tüm olumsuzlukların ortadan kaldırılması için belediyemiz bu anlamda her zaman öncü olmuştur. 


Belediyemizin de paydaşı olduğu çalışmalarla; Cumhurbaşkanımızın eşi Emine Erdoğan hanımefendinin katılımları ile 1 Haziran 2021 tarihinde Vangölü Sempozyumu düzenlenmiştir. Sempozyumun bir sonucu olarak ‘VAN GÖLÜ HAVZA KORUMA İZLEME RAPORU EYLEM PLANI VE UYGULAMA PROGRAMI’ uygulamaya konulmuştur.


Van Gölümüzün kirletilmesine sebep olan etkenlerin başında gelen Edremit’in altyapı kanalizasyon sorunu belediyemizin çalışmaları sonucu çözülmüştür. Yine sahile yakın kurulu olan ahırlar yıkılmış ve mücavir alan dışına çıkarılmıştır. Akabinde göl üzerinde kirli atıkların alınması için deniz süpürme aracını ilçemize kazandırdık. Gemilerdeki katı atıkların alınmasını konusunda çalışmalarımızı titizlikle sürdürmekteyiz. Gelecek nesillere daha temiz bir Van Gölü bırakmak amacıyla temizlik etkinlikleri yapmaktayız. 


Edremit Belediyesi olarak, Van Gölü’müzün kirliliğine asla göz açtırmadık, açtırmamaya da devam edeceğiz. 


Bu nedenle asılsız iddialar ile belediyemizi yıpratmaya yönelik kötü niyetli beyan ve paylaşımlara itibar edilmemesini ve Van Gölü’müze yapılan her türlü müdahelenin önleneceği ve mevzuat kapsamında cezalandırılacağı hususunu kamuoyunun bilgisine saygılarımızla sunarız.




Haber Galeri
Yorum Ekle

kod


© Tüm Hakları Saklıdır.