Haber Hattı ve Reklam İletişim : 0543 722 30 15

vansokakhaber@gmail.com

girne

Van Gölü Sahil Yolu Açılışa Hazır

21 Aralık 2023
Van Gölü Sahil Yolu Açılışa Hazır

Van Büyükşehir Belediyesi’nin, mega projelerinden olan Sahil Yolu ve 1100 dönümlük Sahil Parkı Rekreasyon Alanı Projeleri açılışa hazır.

 Bu ay içerisinde açılacak olan Sahil Yolu’nda sıcak asfalt, ışıklandırma ve altyapı çalışmaları tamamlanırken, Sahil Parkı Rekreasyon Alanında ise peyzaj ve ağaçlandırma çalışmaları yapıldı.

Vanlıların büyük bir özlemle beklediği 12 kilometrelik Sahil Yolu ve 1100 dönümlük Sahil Parkı Rekreasyon Alanı Projeleri hızla tamamlanıyor. Yaz ayları boyunca hummalı bir çalışma yürüten alanda, son dokunuşlar yapılıyor. Sıcak asfalt ve peyzaj çalışmaları biten projede 100’lerce araç ve personel yoğun bir çalışma yürütüyor.  Kentin 50 yıllık hayali olan Sahil Yolu ve Sahil Parkı Rekreasyon alanı, yapılacak olan yol çizgi ve trafik levha çalışmalarının ardından hizmete açılacak.


SON DOKUNUŞLAR YAPILIYOR


Yapılan çalışmaların her aşamasını yerinde takip eden Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ozan Balcı, ışıklandırması ve refüj peyzajı tamamlanan Sahil Yolu’nda inceleme yaparak 12 kilometrelik yolun kısa süre sonra vatandaşların hizmetine açılacağının müjdesini verdi.


1100 dönüm rekreasyon alanıyla birlikte, 9 kilometre bisiklet ve yürüyüş yolu, oturma alanları, seyir terasları, dinlenme alanları, çeşmeler, kuş gözlem noktaları, ahşap yürüyüş yolları, spor ve çocuk oyun alanları, otoparklar, yeşil alan, mescitler ve lavabolar gibi sosyal donatıların da bulunduğu Sahil Yolu, Vanlıları Van Gölü ile buluşturarak yeni bir yaşam alanı ve cazibe merkezi oluyor.

KENT TRAFİĞİ NEFES ALACAK

İskele-Fidanlık ve Fidanlık-Havalimanı olmak üzere iki etap şeklinde hayata geçirilen proje, Edremit, İpekyolu ve Tuşba ilçelerini sahilde buluşturarak, kent trafiğine de rahat bir nefes aldıracak. Ayrıca Hatuniye Yolu, Eski Kale Yolu, Yaşar Kemal Parkı ve ara bağlantıları da yapılan Sahil Yolu’nun Erciş Yolu’na kadar uzatılması da hedefleniyor. 

GÖL ÇEVRESİNDEKİ CANLILARIN DOĞAL YAŞAM ALANLARI MUHAFAZA EDİLDİ

Çevreci belediyecilik anlayışı ile hayata geçirilen projede sahil kesiminde bulunan sazlık ve doğal yaşam alanları korunarak, Van Gölü’nün doğasının korunması sağlanırken, göl çevresindeki canlıların doğal yaşam alanları da muhafaza edildi.

Vanlıları, Van Gölü’nün eşsiz doğası ile buluşturarak, kente değer katan mega proje kapsamında uluslararası standartlarda 30 metre genişliğinde 12 kilometre Sahil Yolu, 9 bin metre bisiklet ve yürüyüş yolları, oturma alanları, seyir terasları, çeşmeler, kuş gözlem noktaları, ahşap yürüyüş yolları, spor ve çocuk oyun alanları, basketbol ve voleybol sahaları, aydınlatma, fitness aletleri, güvenlik kulübeleri, otoparklar, peyzaj, yeşil alan, WC ve mescit gibi donatılar da yer alıyor.   


Vansokakhaber 


Haber Galeri
Yorum Ekle

kod


© Tüm Hakları Saklıdır.