Haber Hattı ve Reklam İletişim : 0543 722 30 15

vansokakhaber@gmail.com

girne

DEM Parti, batıda seçime gireceği bölgeleri açıkladı

19 Aralık 2023
DEM Parti, batıda seçime gireceği bölgeleri açıkladı

DEM Parti Sözcüsü Ayşegül Doğan, batıda seçime girecekleri bölgeleri açıkladı. CHP ile ittifak sorusuna ise Doğan, "Kent Uzlaşısı çağrımız bir siyasi partiye değil" yanıtı verdi.

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi ( DEM Parti) Sözcüsü Ayşegül Doğan, partisinin dünkü Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısında alınan kararları ve yerel seçimlere dair haritasını açıklıyor. 

Ayşegül Doğan'ın açıklamalarından başlıklar şöyle:

"Partimiz için seçimler bir yerel seçimden daha fazlası.  Bizden zorla alınanı geri alacağız, kayyım atanan belediyeleri geri alacağız. Bunun yanı sıra yeni kazanımlar elde edeceğiz. Parti adımızla çeşitli müzakere ve güç birlikleri kurarak yolumuza devam edeceğiz.


Batıda aday göstereceğimiz iller: Adana - Ceyhan, Seyhan, Yüreyir; Antalya- Kepez, Mersin - Akdeniz, Toroslar ve Tarsus; İstanbul- Esenyurt, Sancaktepe, Adalar, Sultangazi; Aydın - Didim, Efeler, Germencik ve Söke; Konya - Cihanbeyli, Kulu; Kocaeli - Dilovası; İzmir - Torbalı, Bayraklı, Menemen; Manisa - Gölmarmara, Turgutlu, Yunus Emre; Çanakkale - Gökçeada; Tekirdağ - Çorlu ve Çerkezköy. 


DEM Parti bir mücadele partisi olmanın yanı sıra kendisini bir müzakere partisi olarak da tanımlıyor. Kent uzlaşısı bir demokrasi kavşağına dönüşebilir.


Daha önce 20 Aralık tarihine uzattığımız aday adaylığı başvuru tarihlerimizi 5 gün daha, 25 Aralık gününe kadar uzatıyoruz.


Kimseyle Abdulkadir Selvi'nin iddia ettiği gibi bir işbirliği içinde değiliz. CHP Genel Başkanı Özel ve heyeti Eş Başkanlarımızı ziyaret etti. Bu ziyaret tabii ki Türkiye'nin seçim gündeminden bağımsız bir ziyaret değildi. Her iki partinin kurulları tarafından yapılan açıklamaların dışındaki tüm söylenenler spekülatiftir. Kent Uzlaşısı çağrısı ile bir siyasi partiye değil, kentin tüm dinamiklerine çağrı yapıyoruz. Çağrımız ilkelerimizi kabul eden herkesedir.







Haber Galeri
Yorum Ekle

kod


© Tüm Hakları Saklıdır.