Haber Hattı ve Reklam İletişim : 0543 722 30 15

vansokakhaber@gmail.com

girne

Muharrem İnce, Şeyh Said'e 'Hain' Dedi; CHP lideri Özgür Özel ise...

13 Aralık 2023
Muharrem İnce, Şeyh Said'e 'Hain' Dedi; CHP lideri Özgür Özel ise...

CHP lideri, Şeyh Said için "Konjonktüründe Cumhuriyet'e karşı ayaklanma olduğunu biliyorum. Bastırılırken oluşan acılar torunların kalbini acıtıyorsa saygılı olmak gerekir" dedi. İnce, tepki gösterdi.

Siyasetin gündemindeki 'Şeyh Said' tartışmasına CHP Genel Başkanı Özgür Özel de katıldı. Özel, "Şeyh Said isyanının kendi konjonktüründe Cumhuriyet'e karşı bir ayaklanma olduğunu biliyorum. Bu ayaklanmanın bastırılması sırasında oluşmuş acılar, bugün bazı torunların kalbini acıtıyorsa, o acıya saygılı olmak gerekir." dedi.


TV100 yayınına katılarak gündeme ilişkin soruları yanıtlayan CHP lideri Özel'in açıklamalarından satır başları şöyle:- (Muharrem İnce) Baba ocağı çağrımı kişiye özel değil bütün Türkiye'ye yapıyorum. Kim kendini bu eve ait hissediyorsa bu evin kapısı açık. Ekrem Başkan'dan randevu istemiş. Bizim Ekrem Başkan'la aramızda şöyle bir ilişki var. Birbirimizin bilmesi gereken ne varsa söylüyoruz. Öbür türlü o kadar çok kirli bilgi falan var ki. Sağlıklı bir iletişimimiz var. Ekrem Başkan, 'Muharrem İnce randevu istiyor.' dedi. Ben de 'Siz kamu görevlisisiniz, bir partinin genel başkanı, mutlaka konuşacağı önemli şeyler vardır.' dedim.


- (İnce'nin İzmir adaylığı iddiaları) İzmir meselesini Ekrem Bey de söyledi, böyle bir şey konuşmadıklarını. Şunu büyük bir saygısızlık kabul ederim. Bir partinin genel başkanına başka bir partinin genel başkanı belediye başkanlığı teklif edecek, olacak bir şey değil. Ben bu noktada değilim. Muharrem Bey'in de böyle bir talebi olduğunu düşünmüyorum.


Vanhaber  -  Vansokakhaber


'İZMİR'DE MEMNUNİYET ANKETİ YAPARIZ'

- İmamoğlu ve Yavaş'ın adaylıkları henüz resmi değil, ancak Genel Başkan olarak iradem bu yönde.


- ('İzmir'de Tunç Bey seçildiğinden ileride değilse, parti oyundan aşağıdaysa aday olmayacak mı?' sorusuna karşılık) Şüphesiz olmayacak, net. Hiçbiri olmayacak. CHP'li belediye başkanları partisini yukarı çekiyorsa, halk memnunsa listelerde yer alacak. Bu cevap Tunç Bey'e özel bir cevap değildir.


- (İzmir adayı konusunda Ekrem İmamoğlu ile aralarında anlaşmazlık olduğu iddiaları) Ekrem Başkan'ın İzmir ile ilgili bir şey söylediği yok. İzmir'de memnuniyet anketini yaparız, anket olumlu ise başkanımızla devam ederiz, olumsuzsa aday değiştirmeye karar veririz.


- (Kılıçdaroğlu ile görüşmesi) Kılıçdaroğlu ile son görüşmemizde aday ve şehir ismi geçmedi. Filistin üzerine uzunca konuştuk. Genel Başkan, Batı'nın bu konuya yaklaşımı üzerine bilgi verdi. Aktif siyasetten uzak kalmaya, farklı şeyler okumaya çalıştığını söyledi. Çok samimi bir sohbet oldu. CHP'nin eski genel başkanlarının hepsi bir hazine. Elbette danışırım."

DEM PARTİ ZİYARETİ

- (DEM Parti'ye yapacağı ziyarete ilişkin eleştiriler) Hayırlı olsun ziyareti olacak. Ben o partiye oy veren seçmenlere, o partide siyaset yapan mevkidaşlarımıza da bir saygısızlık olarak görüyorum. Siyaset yapmaya çalışıyorlar. Siyaset alanını kaparsanız, o toplum kendisini başka bir yerde temsil edilmek mecburiyetinde hisseder. Bu doğru bir şey değil. Siyaset alanı çok sağlıklı ve barışçıl bir alandır.


- Hiçbir partiyle seçim ittifakına kapalı değilim. Bu yerel seçim, yerel dinamikleri var. Partim, Türkiye ve İstanbul için en iyi sonucu almak istiyorum. Bütün partilerle ve o partilerin çok değerli üyeleriyle, sempatizanlarıyla, oy verenleriyle bir büyük ittifakı oluşturmanın, Türkiye'nin yararına olduğunu düşünüyorum.''

ŞEYH SAİD TARTIŞMASI: TARİHTEN DERS ÇIKARMAK LAZIM

-Şeyh Said'e hain demem, kahraman demem sizi memnun edecekse... Şeyh Said isyanının kendi konjonktüründe Cumhuriyet'e karşı bir ayaklanma olduğunu biliyorum. Bu ayaklanmanın bastırılması sırasında oluşmuş acılar, bugün bazı torunların kalbini acıtıyorsa, o acıya saygılı olmak gerekir. Ama tarihten ders çıkarmak lazım. Cumhuriyet'in kurucu kadroları, bugünkü gibi iletişim olanaklarının olmadığı, verilen emirlerin takibinin mümkün olmadığı yerde yaşanmış birtakım rahatsızlıklar, üzüntüler varsa bunu Atatürk'e mal etmek, CHP'nin sırtına yük gibi vurmak da kimsenin haddi değil.'


İTTİFAK YANITI: UMUDUMU KAYBETMİŞ DEĞİLİM

- (İYİ Parti'nin yerel seçimde ittifak talebini reddetmesi) Üstüme düşeni yaptım. CHP Genel Başkanı'na ne sorumluluk düşüyor? Bir ittifak ihtimali varsa gidip bunu son kez zorlamak. Gittiğim yer düşman karargahı, el kapısı değil. Eski dosttan düşman olmaz. Alınan karara saygı duyuyorum. Birileri İYİ Partilileri böyle linç ediyor falan. Ben öyle bakmıyorum meseleye. Türkiye bizden fedakarlık, işbirliği bekliyor. Halen umudumu kaybetmiş de değilim.


İNCE'DEN YANIT: ŞEYH SAİD HAİNDİR

Öte yandan Şeyh Said tartışmalarına Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce de katıldı.


Sosyal medya hesabından paylaşım yapan İnce, "Şeyh Sait haindir. Bu konuda çok netim. Ben, Mustafa Kemal Atatürk'ün tarafındayım!" ifadelerini kullandı.





Haber Galeri
Yorum Ekle

kod


© Tüm Hakları Saklıdır.