Haber Hattı ve Reklam İletişim : 0543 722 30 15

vansokakhaber@gmail.com

girne

BAŞKAN'DAN ŞEFİK ENSARİ’DEN UNUTULMAZ PROJELER

11 Aralık 2023
BAŞKAN'DAN ŞEFİK ENSARİ’DEN UNUTULMAZ PROJELER

Van Çaldıran Belediye Başkanı Şefik Ensari'nin idaresinde yapılan projelerden bir kaçını Van Sokak Haber olarak sıralamak istedik.

Çaldıran'ın dokusunu dönüştüren bir liderin öncülüğünde, Belediye Başkanı Şefik Ensari'nin idaresinde atılan adımlar, sadece belediyecilik hizmetlerini değil, aynı zamanda ilçenin sosyal ve ekonomik çehresini yeniden şekillendiren bir vizyonu yansıtmaktadır. Jeotermal kaynakların stratejik bir biçimde kullanılmasıyla başlayan bu değişim rüzgarı, tarım, turizm, enerji ve gençlerin eğitimi gibi geniş bir yelpazede etkisini göstermektedir.


JEOTERMAL TESİSLER

Belediye başkanlığı döneminde özellikle ilçedeki jeotermal kaynaklara yönelik çalışmalarıyla halkın takdirini toplayan Belediye Başkanı Şefik Ensari,  Jeotermal Sera ve Jeotermal otellerin inşa edilmesinde büyük katkı sağlamıştı. Bununla birlikte bu yıl belediye kendi imkanlarıyla Buğulukaynak Mahallesinde, ilçe halkının talepleri doğrultusunda Jeotermal tesisler inşa edilmesi için çalışma başlattı. Yapılması planlanan Jeotermal tesislerde kadın ve erkek havuzları, dinlenme odası ve büfe yer alacak. Konu ile ilgili konuşan Başkan Ensari: “İlçemizin kalkınması için jeotermal kaynaklarımız çok önemli bir potansiyele sahiptir. Bu potansiyelin konut ısıtması, sera bölgesi tesisi, elektrik üretimi, karbondioksit üretimi, turizm alanlarında entegre kullanımına yönelik çalışmalarımız sürmektedir. İmkanlarımız dahilinde bu jeotermal kaynakları yatırıma dönüştürmek için var gücümüzle çalışıyoruz. Bu kapsamda Buğulukaynak Mahallesi’nde inşa edeceğimiz halk kaplıcaları için bakanlıktan sıcak su arama ruhsatımızı aldık ve termal sondaj çalışmalarımızı tamamladık. Şuan tesislerin inşa edileceği alanda tesviye çalışmalarımız devam etmektedir. Şimdiden ilçemize hayırlı, uğurlu olsun,” dedi.


ÇALDIRAN BELEDİYESİ GENÇLERE UMUT IŞIĞI OLUYOR

İlçe gençliğine yönelik eğitim ve spor alanında hayata geçirdiği projelerle adından çokça söz ettiren Çaldıran Belediyesi gençlere umut ışığı oluyor. 2023 Nisan ayında Belediye Başkanlık Binasının zemin katında açılan Kitap- Kafe, adeta öğrencilerin ikinci okulu oldu. Ücretsiz internet hizmetiyle birlikte çeşitli ikramların yapıldığı Kitap- Kafede, öğrencilerin boş vakitlerini değerlendirmesi için de mini bir kütüphane bölümü yer almaktadır.

Bununla birlikte Çaldıran Belediyesi düzenli olarak ilçede lise ve üniversite sınavlarına hazırlanan öğrencilere kitap setleri, deneme sınavları vb. kaynaklar hediye ediyor. Ayrıca yine ilk ve ortaokul öğrencilerine kırtasiye malzemesi desteğinde bulunuyor. Pandemi sürecinde, uzaktan eğitim gören ama maddi durumu iyi olmayan öğrencilere bilgisayar ve tablet hediye eden Çaldıran Belediyesi spor anlamında da önemli işlere imza atıyor. 

İlçedeki gençlerimizin yeteneklerini keşfetmek ve onları ülkeye kazandırmak için düzenli olarak belediye bünyesinde açılan ücretsiz BESYO ve POMEM kurslarında bugüne kadar 178 öğrenci sınavı kazandı. Yine belediyenin atletizm kurslarında yetişen atletler, Türkiye, bölge ve il birincilikleri dahil olmak üzere birçok dereceye imza attılar.

Ayrıca dershaneye gitme imkanı olmayan öğrenciler Belediyenin sürekli eğitim merkezinde açılan ücretsiz kurslarda LGS ve YKS’ya hazırlanma imkanı buluyor. 

Yine bu yıl ilçe gençliğinin hizmetine açılan Kapalı Spor Salonu ile Gençlik Merkezi ilçede kültürel ve sportif anlamda büyük bir eksikliği de giderdi. Bununla birlikte kırsal mahallelerde yaşayan gençlerin, daha iyi ortamlarda spor yapabilmeleri için üç mahallede sentetik çim yüzeyli futbol saha inşa edildi. 


Her fırsatta iyi bir nesil yetiştirmenin yolunun eğitimden geçtiğini dile getiren Başkan Ensari, öğrencileri okumaya teşvik etmek için bazen kendisi bizzat ev ev dolaşarak öğrencilere kaynak kitap setleri hediye ediyor. Ayrıca her yıl toplu olarak öğrencilere kitap setleri hediye eden Başkan Ensari, bir yerin ancak eğitimle gelişip- büyüyeceğinin altını çiziyor.  


AİLE YAŞAM MERKEZİ 

Kültürden eğitime, kurslardan sanata kadar birçok sosyal donatıyla bezenen Aile Yaşam Merkezi ilçedeki kadınlara hizmet vermeye başladı

Bir dizi işlevsellikle hizmet veren ve 250 m2 alana sahip Aile Yaşam Merkezinde; Çocuk Oyun Alanı, 2 adet Atölye, Kuaför, Bebek Bakım ve Uyuma Odası ile Cafe-Mutfak bölümü, dış alanda ise dinlenme alanları, yeşil alan ve bitkisel kompozisyonlar bulunmaktadır. Aile Yaşam Merkezi kadın ve çocuklara yönelik sosyal, kültürel ve eğitim alanında faaliyet veriyor.

Ayrıca Aile Yaşam Merkezi, konpesti ve içeriği ile ilçede bir ilk olma vasfını taşıyor. 


ÇALDIRAN BELEDİYESİ HER ZAMAN ÇİFTİNİN YANINDA OLDU

Belediye Başkanlığı koltuğuna oturduğu günden beri ilçede her alanda önemli işlere imza atan Belediye Başkanı Şefik Ensari, İlçenin ekonomisine en büyük katkıyı sağlayan çiftçileri unutmadı. İlçe çiftçileriyle sürekli istişare halinde bulunan Belediye Başkanı Şefik Ensari, çiftçileri üretime teşvik etmek için çiftçilere gübre ve tohum desteğinde bulunuyor. Bununla birlikte Belediye Başkanı Şefik Ensari, çiftçilerin daha verimli ürünler elde etmeleri için çiftçilere gerekli olan tarım makinalarını da tahsis ediyor.    

Ekonomisinin tarım ve hayvancılığa dayalı olan ilçede Belediye Başkanı Şefik Ensari, tarımdaki çeşitliliği artırmak için tarıma kapalı olan alanları taşlardan temizleyerek bu alanlarda daha önce ilçede yetiştirilmeyen ürünler için yeni alternatifler oluşturuyor. Ayrıca belediyemiz tarafından ekilen ürünlerin hasatları ihtiyaç sahibi vatandaşlara dağıtılıyor.

Bölgede küçük ve büyükbaş hayvancılığın gelişmesine katkı sağlamak için hayvancılıkla uğraşan çiftçilere sıvat dağıtarak bizzat kurulumunu yapılıyor.


YILLARIN HAYALİ GERÇEK OLDU

2019 Yılında AK Parti’den Belediye Başkanı adayı olan Şefik Ensari, seçim vaatleri arasına Çubuklu Barajını da aldı. 31 Mart 2019 yerel seçimlerinden sonra belediye başkanlığı koltuğuna oturan Başkan Ensari konunun yakın takipçisi oldu. 

Çubuklu Barajının yapımı için ilk somut adımı atan Başkan Şefik Ensari, dönemin DSİ Genel Müdürü Mevlüt Aydın’la görüşerek Çubuklu Barajının alt yapı çalışmalarının tamamlandığını ve proje aşamasına geldiğini bildirdi. Ayrıca 2022 yılında dönemin Tarım ve Orman Bakanı ile yapılan toplantıya katılan Başkan Ensari, baraj taleplerini yeniledi.

Ardından dönemim AK Parti Milletvekillerinden Osman Nuri Gülaçar, Abdulahat Arvas, İrfan Kartal ve Ak Parti Van İl Başkanı Kayhan Türkmenoğlu ile konuyu istişare eden Başkan Ensari, baraj yapımının ek programa alınması için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a rapor sundu. Sonraki süreçte Başkan Ensari, Ankara’ya yaptığı ziyaretlerde her defasında konuyu gündeme taşıdı ve yapılan istişareler neticesinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatları doğrultusunda Çubuklu Barajı 2023 yatırım programı alındı.

 24 Mayıs seçimleri akabinde Başkan Ensari ile Ak Parti Van Milletvekilleri Burhan Kayatürk, Kayhan Türkmenoğlu ve İl Başkanı Emre Güray'ın da yoğun çabası ile Yatırım programına dahil edilen Çubuklu Barajı 31 Ekim 2023 tarihinde ihaleye çıktı. Bundan sonraki süreçte hedeflerinin ilçe halkının başka bir talebi olan Abdalağa Göleti olduğunu dile getiren Başkan Ensari: geniş tarım alanlarına sahip ilçenin su ihtiyacının karşılanması için çalışmalarının devam edeceğini belirtti. 


İLÇEDEKİ YOLLAR MODERN BİR GÖRÜNÜME KAVUŞTU

Çaldıran Belediyesi ilçenin tüm mahallerine eşit ve hizmet anlayışı şiarıyla yol yapım, onarım ve bakım çalışmalarına yoğun bir şekilde devam ediyor. Bu kapsamda Azerbeycan Caddesi başta olmak üzere birçok yol yenilendi, ayrıca deforme olan yollar yeniden onarılarak vatandaşların hizmetine sunuldu. 


TEKSTİL ATÖLYESİ İLÇE İNSANINA EKMEK KAPISI OLDU

Sosyal belediyecilik anlayışı doğrultusunda insan odaklı projelere öncelik veren Belediye Başkanı Şefik Ensari’nin girişimleriyle ilçede tekstil atölyesi açıldı. Açılan atölye yöre insanına umut kapısı olurken aynı şekilde ilçe ekonomisine de büyük katkı sağlıyor. Ayrıca Başkan Ensari, tekstil kent projesini hayata geçirmek için çalışmalarına devam ediyor.


İMAR SORUNU ÇÖZÜLDÜ

Yıllardır yılan hikayesine dönen İlçenin imar plan sorunu Başkan Şefik Ensari’nin büyük çabaları sonucu çözüme kavuştu.

Bu kapsamda 1/5000 nazım imar planları Büyükşehir Belediye Meclisinde onaylandı ve bunun akabinde Belediyeenin İmar ve Şehircilik Müdürlüğü tarafından hazırlanan 1/1000 ölçekli uygulama imar planları da belediye meclisimizin onayından geçtikten sonra Başkan Şefik Ensari, tarafından imzalandı.

Revizyon imar plan paftalarını imzalayan Başkan Şefik Ensari:

“Bir süredir üzerinde çalıştığımız revizyon imar plan çalışmalarımız sonunda çözüme kavuştu. Böylece ilçemiz bu konuda rahat bir nefes alacak. Çünkü halıhazırda ilçemizde doğalgaz hatları çekiliyor, Böylelikle açılan yeni imar yolları için doğalgaz hatları çekilebilecek. Ayrıca biz hızla gelişen ve şehirleşen bir ilçe hayal ediyoruz. Bu minvalde revizyon imar plan çalışmalarımız bu hayalimizin gerçekleşmesine katkı sağlayacaktır. Revizyon imar çalışmalarında emeği geçen mesai arkadaşlarıma, meclis üyelerimize yürekten teşekkür ediyorum,” ifadelerine yer verdi.


DOĞAL ÇALIŞMALARI HIZ KAZANDI

Başkan Şefik Ensari’nin girişimleriyle ilçede Çaldıran’da doğalgaz hattı çekilme çalışmaları hız kazandı Türkiye’ nin en soğuk ilçesi olarak bilinen Çaldıran’ın tüm mahallelere doğalgaz çekilmesi hedeflenmektedir. Ayrıca ilçede doğalgaz şubesi açılarak, abonelik işlemlerinde vatandaşlara büyük kolaylıklar sağladı.

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Başkan Ensari: “İlçemizdeki her mahalleye her eve doğalgaz çekmeyi hedeflemekteyiz. Bu konuda epeyce mesafede kat ettik. Ayrıca daha önce vatandaşlarımız abonelik işlemlerini yaptırmak için ilçe dışına çıkmak zorunda kalıyorlardı fakat açılan doğalgaz şubesi ile birlikte vatandaşlarımız büyük bir sıkıntıdan kurtuldu,” ifadelerine yer verdi.




Haber Galeri
Yorum Ekle

kod


© Tüm Hakları Saklıdır.