Haber Hattı ve Reklam İletişim : 0543 722 30 15

vansokakhaber@gmail.com

girne

Vefa Platformu’ndan yerel seçim açıklaması: Hizmet aşkı olanlar göreve getirilmeli

11 Aralık 2023
Vefa Platformu’ndan yerel seçim açıklaması: Hizmet aşkı olanlar göreve getirilmeli

Osman Yıldız Van’a Vefa Platformu Başkanlığına seçilen Uğur Ebeperi, Van’ın Vanlının yanında olan Van’ın sıkıntılarını sorunlarını göğüsleyecek bilgi becerisi tecrübesi hizmet aşkı olan kişilerin göreve getirilmesini istediklerini söyledi.

Osman Yıldız Van’a Vefa Platformu Başkanlığına seçilen Uğur Ebeperi Yerel seçimler öncesi açıklamalarda bulundu. Ebeperi, Van’a Vefa Platformu olarak genel seçimlerinde yaptıkları açıklamalar ile bağlantılı olarak Van’ın Vanlının yanında olan Van’ın sıkıntılarını sorunlarını göğüsleyecek bilgi becerisi, tecrübesi hizmet aşkı olan kişilerin görece getirilmesini istediklerini söyledi.

‘Bu vatandaşlar kime neden güvensin?’

Onlarca aday adayları olduğunu ancak kime sorulursa ‘hizmet için varım hizmet için aday oldum’ söylemlerinin her tarafta yankılandığına dikkat çeken Ebeperi, bir önceki yerel seçimlerde de Van halkının aynı haykırışları duyduğunu aktardı. Ebeperi, “Yaptığımız ziyaretlerde gerek Van esnafı gerekse vatandaşlarımız ile yaptığımız istişarelerde vatandaşın büyük bir çoğunluğunun güveni kalmamıştır. Van’ın bir sürü sorunları halen devam etmekte olup yeni sıkıntılarda eklenmektedir. Sıkıntılar nedir diye soracak olursanız yıllardır kangren olan çevre yolu 18. Madde Van’ın bitmez tükenmez trafik sorunu yollar sokaklar kaldırımlar alt yapı sorunu hava limanı uçak sorunu şehir stadyumu otogar bu sıkıntıların sadece bir iki tanesi bu sıkıntılar yeni oluşan bir sıkıntı değil ki şimdi soruyorum bu vatandaş kime güvenecek veya neden güvensin?”


‘Bütçeler iyi yerlerde kullanılırsa yapılmayacak iş yok’

“Doğunun incisi dedik metropol dedik maalesef dışarıdan gelenler dahil olmak üzere metropol köy olmuşsunuz söylemlerinde bulunuyorlar” diyen Ebeperi, “Avrupa dan Ortadoğu’ ya Çin’e kadar uzanan ilçemize de adını verdiğimiz bir ipekyolu var. Maalesef bunu dahi kullanamıyoruz. Gerçekten Belediyelerin bütçeleri iyi yerlerde kullanılır ise yapılamayacak iş yoktur. Belediyecilik din dil ırk ayrımı yapmaksızın bir hizmet işidir. Onun için tüm siyasi partilerden istediğimiz aday adaylarında ahbap ilişkisini bir tarafa bırakıp gerçekten işin ehli hizmet aşkı olan bilgi becerisi olan adaylara yer verilmesini istiyoruz artık yeter. Belediye başkanı halkın içinde sokakta mahallede parkta olmaz ise hiçbir sorunu göremez ve hizmette de gecikmeler hatalar kaçınılmaz olur” diye belirtti.

Hiçbir zaman su faturasının elektrik ve doğalgaz faturasını geçmediğine dikkat çeken Ebeperi şunları dile getirdi:

“Son bir yıldır su faturası şampiyonlar ligine yükselmiştir. Neden işin ehli sorusunun cevabı da buradadır. Bu sıkıntılardan dolayı tekrardan tüm siyasi partilere aday adaylarına seslenmek istiyorum lütfen ahbap tanıdık partiden kendi içinden atamaları bir tarafa bırakıp gerçekten Van halkının tamamını kucaklayacak hizmet edebilecek bilgi beceri güzel projeleri olan Van ın sıkıntılarını çözebilecek göğüsleyebilecek Van’ın evladı olan kişilere yer verilmesini rica ediyorum. Van halkının bir beş yıl daha bekleyecek ne tahammülü nede sabrı kalmamıştır. Bu vesile ile 31 Mart 2024 tarihinde yapılacak yerel seçimlerin Ülkemize hayırlara vesile olmasını diliyorum. Van’ımızın tüm Belediye başkanlığı aday adaylarına da başarılar diliyorum.”



Vanhaber -Vansokakhaber






Haber Galeri
Yorum Ekle

kod


© Tüm Hakları Saklıdır.