Haber Hattı ve Reklam İletişim : 0543 722 30 15

vansokakhaber@gmail.com

girne

Van Valiliği bir kez daha uyardı: Bakalım yağacakmı merkezi

11 Aralık 2023
Van Valiliği bir kez daha uyardı: Bakalım yağacakmı merkezi

Van Valiliği, Bahçesaray, Çatak ve Karapet geçidinde yoğun kar yağışının beklendiğini duyurdu. Sel, buzlanma, çığ riski gibi olumsuzluklara karşı vatandaşların dikkatli olması istendi. Hakkari çevresinde de yağış uyarısı yapıldı.

Van Valiliği: Yağışlar Nedeniyle Dikkatli Olunması İsteniyor

Van Valiliği tarafından yapılan açıklamada, Van il genelinde etkili olması beklenen yağışlar ve olumsuz hava koşullarıyla ilgili vatandaşlara uyarılarda bulunuldu.

Van Valiliği, Bahçesaray, Çatak ve Karapet geçidinde etkili olması beklenen yağışların zaman zaman kuvvetli olabileceğini, özellikle akşam saatlerinden itibaren yüksek kesimlerde yoğun kar yağışı şeklinde gerçekleşebileceğini bildirdi. Açıklamada, bu durumun sel, su baskını, ulaşımda aksamalar, dağlık ve yüksek kesimlerde buzlanma, çığ riski ve don olayı gibi olumsuzluklara neden olabileceği vurgulandı.


Van Valiliği'nin yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verildi:


Van Bahçesaray, Çatak ve Karapet geçidinde etkili olması beklenen yağışların, zaman zaman kuvvetli olması ve sıcaklığın düştüğü akşam saatlerinden itibaren yüksek kesimlerde yoğun kar yağışı şeklinde gerçekleşmesi beklendiğinden sel, su baskını, ulaşımda aksamalar ile dağlık ve yüksek kesimlerde buzlanma, çığ riski ve don olayı gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır. Vatandaşlarımıza saygıyla ve önemle duyurulur.


Ayrıca, Hakkari ili çevresinde bu akşam saatlerinde başlaması beklenen yağmur ve karla karışık yağmurun Çarşamba sabah saatlerine kadar devam etmesinin beklendiği ifade edildi.


Van sokak haber 






Haber Galeri
Yorum Ekle

kod


© Tüm Hakları Saklıdır.