Haber Hattı ve Reklam İletişim : 0543 722 30 15

vansokakhaber@gmail.com

girne

Başkan Yüce: Kapıköy Sınır Kapısında Vatandaşlar Ciddi Sorunlar Yaşıyor

11 Aralık 2023
Başkan Yüce: Kapıköy Sınır Kapısında Vatandaşlar Ciddi Sorunlar Yaşıyor

Başkan Yüce, Kapıköy Sınır Kapısı'nda yaşanan sorunları gündeme taşıyarak, özellikle yurtdışı çıkış harcı ödeme noktasında yaşanan uzun bekleme sürelerine ve vatandaşların mal varlıklarının el konulmasına dair çeşitli şikayetlerin geldiğini belirtti.

Yüce: Sınır kapısında ciddi sorunlar yaşanıyor Saadet Partisi İpekyolu İlçe Başkanı Vahit Yüce, Kapıköy Sınır Kapısı’nda yaşanan sorunlarla ilgili açıklamalarda bulunarak, vatandaşlar İran'a gitmek için yurtdışı çıkış harcı ödeme noktasında saatlerce memuru beklediğini, bir pul için saatlerce beklemek zorunda kaldığını vurguladı.


Birçok vatandaşın Kapıköy'den giriş yaparken, yanında getirdikleri peynirine, salçasına, yağına, pirincine, battaniyesine ve legal birçok ürününe el konulduğunu söyleyen Saadet Partisi İpekyolu İlçe Başkanı Vahit Yüce, bu ürünlere el konulurken çoğunlukla tutanak bile tutulmadığını ileri sürdü.


Van'ın tek gümrük kapısı olan Kapıköy Sınır Kapısı'nda, son zamanlarda vatandaşların karşılaştığı ciddi problemlerle ilgili açıklamalarda bulunan Saadet Partisi İpekyolu İlçe Başkanı, çözüm taleplerini sıraladı.


Başkan Yüce, Kapıköy Sınır Kapısı'nda yaşanan sorunları gündeme taşıyarak, özellikle yurtdışı çıkış harcı ödeme noktasında yaşanan uzun bekleme sürelerine ve vatandaşların mal varlıklarının el konulmasına dair çeşitli şikayetlerin geldiğini belirtti. Ayrıca, görevlilerin vatandaşlara karşı tutum ve davranışlarının da eleştirildiğini dile getirdi.

Başkan Yüce'nin açıklamaları şu şekilde:

"Van'ın tek gümrük kapısı olan Kapıköy Sınır Kapısında son zamanlarda vatandaşların ciddi problemler yaşadığını görmekteyiz. Vatandaşlar İran'a gitmek için yurtdışı çıkış harcı ödeme noktasında saatlerce memuru beklemekte bir pul için insanların birkaç saat bekletildiğine şahit olmaktayız. Birçok vatandaş Kapıköy'den giriş yaptığında yanında getirdiği peynirini, salçasını, yağını, pirincini, battaniyesini vs. legal birçok ürününü el konulmakta ve bu ürünleri el koyarken çoğunlukla tutanak bile tutulmamaktadır. El konulan ürünlerin görevliler tarafından bir kısım kişilere satıldığını yönünde ciddi duyumlar almaktayız. Ayrıca kapıda ki görevlilerce vatandaşlara hakarete varan şekilde söylem ve davranışlarda bulunulmaktadır."


Saadet Partisi İpekyolu İlçe Başkanlığı olarak yaşanan sıkıntıların tespit edilmesi için bir komisyon kurulmasını talep ettiklerini belirten Başkan Yüce, bu komisyonun çıkış harcı sorununu yerinde tespit edip ivedilikle çözmesi, görevlilerin el koydukları ürünleri satışa aracılık ettikleri iddialarını araştırması, görevlilerin mal varlıklarını incelemesi ve vatandaşlara karşı davranışlarını düzeltmesi konusunda tedbirler alması gerektiğini ifade etti.

Ayrıca, Başkan Yüce görevlilerin sürekli olarak değişmesi konusunda da harekete geçilmesi çağrısında bulundu.


Van sokak haber– Van Haber - vanhaber






Haber Galeri
Yorum Ekle

kod


© Tüm Hakları Saklıdır.