Haber Hattı ve Reklam İletişim : 0543 722 30 15

vansokakhaber@gmail.com

girne

Tuşba'da Yükselen Yıldız: Bardakçı Millet Bahçesi Hızla Yükseliyor!

05 Aralık 2023
Tuşba'da Yükselen Yıldız: Bardakçı Millet Bahçesi Hızla Yükseliyor!

Tuşba Belediyesi, Van Gölü sahilinde yükselen bir yıldız haline gelecek Tuşba Bardakçı Millet Bahçesi'nin inşasında hummalı bir çalışma sergiliyor

Başkan Salih Akman liderliğinde hayata geçirilen proje, 717 bin metrekarelik devasa alanda, modern peyzajı ve çeşitli sosyal alanlarıyla bölgesinin en büyük millet bahçesi olma özelliğini taşıyor. İlk etapta altyapı ve otopark tamamlanırken, halk kıraathanesi ve spor sahaları da hızla şekilleniyor. Başkan Akman, mevsim şartlarına bağlı olarak hızla devam eden çalışmaların, Tuşba'nın yaşam kalitesini yükseltecek yeşil dokusu ile kısa süre içinde tamamlanacağını belirtiyor.



Tuşba Belediyesi, Tuşba Bardakçı Millet Bahçesi'nin yapımına etaplar halinde başladı. Bölgenin en büyük millet bahçesi olma özelliğine sahip olan bu projede hummalı çalışma sürüyor.


Tuşba'nın yükselen yıldızı olarak bilinen ilçenin gelişimine katkıda bulunmak amacıyla göreve geldiği günden itibaren birbirinden önemli projelere imza atan Tuşba Belediye Başkanı Salih Akman, bölgenin gelişimine değer katmaya devam ediyor. Başkan Akman'ın girişimleri sonucu, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın destekleriyle etaplar halinde 717 bin metrekarelik devasa alan üzerinde inşa edilen millet bahçesinin yapımı büyük ölçüde tamamlandı.


Van Gölü'nün Tuşba İlçe sahilini cazibe merkezi haline getirecek olan millet bahçesi, halkın keyifli zaman geçirebileceği 717 bin metrekarelik devasa bir alana sahip. İlk etabın altyapısı ve otoparkı tamamen bitirilmiş durumda. Ayrıca, kapalı alanların büyük bir kısmı tamamlanmış, halk kıraathanesinin ikinci katı ile spor sahaları ise son aşamaya gelmiş durumda.


Tuşba Belediye Başkanı Salih Akman, millet bahçesinin peyzaj çalışmalarının devam ettiğini ve ağaç dikimine başladıklarını belirtti. Başkan Akman, “Yeşil dokusu ve sosyal donatıları ile halkımızın yaşam kalitesini daha da yükseltecek olan millet bahçemizin peyzaj çalışmaları hızla devam ediyor. Mevsim şartlarının elverdiği ölçüde millet bahçemizi bir an önce tamamlayarak halkımızın hizmetine sunmak için hummalı çalışmamız aynı kararlılıkla devam edecektir” dedi.



Haber Galeri
Yorum Ekle

kod


© Tüm Hakları Saklıdır.