Haber Hattı ve Reklam İletişim : 0543 722 30 15

vansokakhaber@gmail.com

girne

Naci Görür'den Çarpıcı Uyarı: 18 İl Hatay ve Maraş'la Aynı Kaderi Paylaşabilir

05 Aralık 2023
Naci Görür'den Çarpıcı Uyarı: 18 İl Hatay ve Maraş'la Aynı Kaderi Paylaşabilir

Yerbilimci Prof. Dr. Naci Görür, Kahramanmaraş depreminin ardından ağlayarak, Türkiye genelinde 18 ilin aynı kaderi paylaşabileceği uyarısında bulundu.

Görür, risk altındaki illeri sıralayarak, önlemler alınmazsa bu bölgelerin Hatay ve Maraş gibi olacağını dile getirdi. Detayları keşfedin."Yerbilimci Prof. Dr. Naci Görür, Candaş Tolga Işık'ın programına konuk olarak, Kahramanmaraş merkezli depremler sonrasında 18 ilin benzer bir kaderle karşılaşabileceği uyarısında bulundu. Görür, daha önce de birçok kez deprem konusunda uyarılarda bulunduğunu ve bu uyarılara rağmen gerekli önlemlerin alınmadığını belirtti.


Konuşmasında, Türkiye genelinde birçok ilin fay hatları üzerinde bulunduğunu ve bu iller arasında Kahramanmaraş ve Hatay gibi riskli bölgelerin olduğunu ifade eden Görür, "18 il ve birçok ilçe fay hatları üzerinde yaşıyor. Bunlardan biri de Maraş'tı, Hatay'dı. Şimdi onlar yok. Fay hattı üzerinde yaşayan illerin kaderi Maraş ve Hatay gibi olacak" şeklinde açıklamalarda bulundu.


Naci Görür, özellikle 7 ve üzeri büyüklükte deprem beklediği illeri şu şekilde sıraladı: Eskişehir, Denizli, Muğla, Erzincan, Kayseri, Tokat, Kahramanmaraş, Hatay, Kocaeli, Osmaniye, Bingöl, Konya, Erzurum, Aydın, Balıkesir, Burdur, Manisa, Hakkari.


Ayrıca, dün İstanbul dahil birçok ilde hissedilen Gemlik Körfezi merkezli 5.1 şiddetindeki depremin ardından Görür, Gemlik bölgesinin risk altında olduğunu ve bu yerleşim alanının deprem dirençli hale getirilmesi gerektiğini vurguladı. Gemlik'in yerinin çok tehlikeli olduğunu belirten Görür, Gemlik fayının direkt olarak bu bölge üzerinde bulunduğuna dikkat çekti.



Van sokak haber  





Haber Galeri
Yorum Ekle

kod


© Tüm Hakları Saklıdır.