Haber Hattı ve Reklam İletişim : 0543 722 30 15

[email protected]

girne

Başkan Karabıyık 100’üncü yıl dönümünü büyük bir gururla kutluyoruz.

12 Mart 2021
Başkan Karabıyık 100’üncü yıl dönümünü büyük bir gururla kutluyoruz.

Van haber - Gelecek Partisi Van İl Başkanı Abdulhekim Karabıyık,12 Mart İstiklal Marşı’nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü nedeniyle mesaj yayımladı.

Gelecek Partisi Van İl Başkanı Abdulhekim Karabıyık,12 Mart İstiklal Marşı’nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü nedeniyle mesaj yayımladı.

Başkan Karabıyık yayımladığı mesajında; Türk Milleti’nin bağımsızlığa ve kutsal değerlerine olan inancını destanlaştıran İstiklal Marşımızın 12 Mart 1921’de Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde ‘Milli Marş’ olarak kabul edilmesinin 100’üncü yıl dönümünü büyük bir gururla kutluyoruz.


 İstiklal Marşı, Yüce Türk Milletinin, Kahraman ordumuzun  hiçbir dayatmaya boyun eğmeyeceğini duyuran, gerektiğinde milletimizin birlik ve beraberlik ile başaramayacağı hiçbir şeyin olmayacağının sembolü olmuştur. Nitekim İstiklal Marşı’nın her kıtasında millettin hürriyete, yurduna ve dinine bağlılığına değinilmiştir.

Milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy, “Allah bu millete bir daha İstiklal Marşı yazdırtmasın” diye temennide bulunurken, o yıllarda verilen çetin mücadeleye ve insanüstü gayrete de işaret etmiştir. Bugün hepimize düşen en büyük görev, İstiklal Marşı’mızda anlamını bulduğu gibi geçmişteki muhteşem mücadelenin önem ve değerlerinin şuuruna vararak, atalarımızın emaneti olan vatanımıza sahip çıkmaktır.

Bu duygu ve düşüncelerle; İstiklal Marşı’nın Kabulü ’nün 100’üncü yıldönümü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü’nde, İstiklal Marşı’nın şairi Mehmet Akif Ersoy’u ve İstiklal Savaşı’nın tüm kahramanlarını, Şehit ve Gazilerimizi rahmet, minnet, saygı ve şükranla anıyorum. İfadelerini kullandı.


Haber Galeri
Yorum Ekle

kod


© Tüm Hakları Saklıdır.