Haber Hattı ve Reklam İletişim : 0543 722 30 15

vansokakhaber@gmail.com

girne

Ürüm: Seçilirsem Van'ı dört dörtlük yöneteceğim

29 Kasım 2023
Ürüm: Seçilirsem Van'ı dört dörtlük yöneteceğim

Van da seçim stardı başladı:Aday adaylığı sürecinde Büyükşehir’e 5 isim başvururken bu isimlerden birisi de son dönemlerde adından en çok söz ettiren iş insanlarından biri olan Veysel Ürüm oldu.

Adaylığı, Van kenti ve projeleri ile ilgili açıklamalar yapmak üzere gazetecilerle buluşan Ürüm, kentin sorunlarını bildiğini dile getirerek şunları söyledi:

 

2002 yılından bu yana parti üyesi olmaktan onur duyduğum AK Parti Van Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adaylığı müracaatımı yaptım. Van’a gelir gelmez basınla bir araya gelerek ilimizin sorunlarını istişare ederek çalışmalarıma başlamak istedim. Belediyecilik temelinde, insanlara hizmet anlayışı var. Biz de memleketimizin sorunlarını, yapılması gerekenleri biliyoruz. Sorunları bildiğimiz gibi çözümleri de biliyoruz. Neler yapılması gerektiğini biliyoruz. Aday adaylık sürecimiz başladı. Aday olduğumuz taktirde de geçmişte yaşanan sorunların tamamını çözeceğiz. Öncelikli hedeflerimiz var.

Van için yaklaşık 200 çözüm maddelerinin olduğunu belirten Ürüm,

 

"Van’ın trafik, imar, altyapı, çevre yolu, sahil yolu, stat gibi sorunlarının farkındayız, bunlarla alakalı çözüm yollarımız da bellidir. Yaklaşık 1 yıldır üzerinde durduğumuz bir çalışmamız var. Van ile alakalı 200’e yakın çözüm maddemiz var. Biz bunların hepsini bu süreçte halkın katılımıyla birlikte bu belediye anlayışıyla sorunların tamamının üstesinden geleceğiz. Planlarımız, projelerimiz en ince ayrıntısına kadar hazırlanmış. Biz bu yolu nasıl yürüyeceğimizi çok iyi biliyoruz. Allah izin verirse göreve geldiğim takdirde Van’ı dört dörtlük yöneteceğim. 


 Ürüm, aday adaylığı ve büyükşehir belediye başkanlığını kazandığı taktirde Van’ı 5 yıl içerisinde ülkenin en önemli kenti haline getireceğinin altını çizerek şöyle devam etti:

 

Van’ı Belediyecilik insan odaklıdır. Allah izin verirse belediyecilikte stratejik planlar önemlidir ama stratejik planlar çözüm değildir. Birbirine entegre olan bir yol haritanız yoksa o sadece yazıldığı yerde kalır. Bizim koordinasyon anlamında birbirine bağımlı olabilecek paydaşlar üretmemiz lazım. Güzel bir memleket istiyorsak hep birlikte bunu başaracağız. Başaracağımıza inanıyorum. Belediyecilik çok zor bir olay değil. Yeter ki halkı bu işe dahil edelim. Van da geçmişte başkentlik yapmış bir il. Van’ın ihtiyaçlarını tespit ettik. Kazandığımız an bunları çok hızlı şekilde hayata geçireceğiz. Van 5 yıl içerisinde Türkiye’nin en önemli büyük şehirlerinden biri haline gelecek.

 

 BİRLİKTELİK MESAJI VERDİ

 Kazandıkları taktirde halkı da sürece dahil edeceklerini aktaran Ürüm, "Van’ın geçmişine baktığımız zaman Refah Partisi, Milliyetçi Hareket Partisi’nin belediyeleri kazandığını hepimiz biliyoruz. Burada mesele parti değil, belediye parti zihniyetiyle yönetilmez. Burada asıl mesele belediyeler vatandaşların ihtiyaçlarına, memleketin sorunlarına çözüm olabilmek, bu sorunları çok iyi bildiğimiz gibi çözümleri de çok iyi biliyoruz. Memleketin sorunlarına çözüm üretebildiğimiz anda seçmenleri kazanacağımıza inanıyoruz.

 

 Vanlılar memleketini seven, gerçekten Van’ı önemseyen yapıya sahiptirler. Biz de memleketimizi seviyoruz, sorunlarını biliyoruz. Tek başımıza hareket etmeyeceğiz. Birlik, beraberlik içinde sorunları çözeceğiz. Herkesin fikrine önem vereceğiz. Van’a katkı sunmak isteyen herkese kapımız açık olacak. Hep birlikte hizmet edeceğiz. Belediyeyi Veysel Ürüm başkanlığında ama hep beraber yöneteceğiz. Hedefimiz budur." İfadelerini kullandı.

 

Ürüm, kayyıma değinerek şunları söyledi:

 "Kayyımın oluşmasındaki sebepleri detaylı incelemek lazım. Devletin politikasına engel olamayız ama kayyım atanmaması için hep birlikte mücadele verip, memlekete hizmet edebilecek insanları aday gösterilip belediye başkanı seçmeliyiz. Particilik değil, Van’a hizmet edebilecek insanlara yer verilmeli. Benim kaybetme gibi bir endişem asla olmadı. Ben bir mücadeleye girdiğim zaman başarmayana kadar bırakmam. Başarılı olmak için elimden gelen her türlü çalışmayı sergileyeceğim. Ben buna inanarak bu yola çıkıyorum. Alternatiflerin hepsini bir araya getirdim. Nasıl kazanacağımın çalışmasını yaptım. Bir yıldır bunun üzerinde çalışıyorum. Van’ın sorunlarını biliyorum. Bunlara çözüm getireceğim. Bunu da hep beraber yapacağız. Van halkını bu yola davet edeceğim."

   "BİRBİRİMİZE DESTEK OLACAĞIZ"

 Ürüm, "Biz geçmişe takılmayacağız. Siyasette yapılması gereken her şeyi yapacağız. AK Parti aday adayları olarak yapacağımız şey bellidir. Birbirimize destek olacağız. Yarın ki temayül yoklamasında teşkilatın aday adayları bellidir. Sayın Cumhurbaşkanımız da bu konuyla ilgili 5 maddelik açıklama yaptı. Bu 5 maddeden biri de temayüldür. Temayül bu seçimde önemlidir. İl teşkilatımız da bunun farkında." Şeklinde konuştu.  Van sokak haber 




Van haber Van sokak haber



Haber Galeri
Yorum Ekle

kod


© Tüm Hakları Saklıdır.