Haber Hattı ve Reklam İletişim : 0543 722 30 15

vansokakhaber@gmail.com

girne

Okullara Yeni Spor Malzemeleri Dağıtıldı

23 Kasım 2023
Okullara Yeni Spor Malzemeleri Dağıtıldı

Van Valisi Sayın Ozan Balcı, Spor Van Projesi kapsamında temin edilen spor malzemelerinin okul kulüplerine dağıtım törenine katıldı.

 Tuşba Sporcu Fabrikası'nda düzenlenen etkinlikte konuşan Vali Balcı, spor altyapısını güçlendirmek ve gençlere destek olmak amacıyla malzeme desteğinde bulunduklarını vurguladı.


Vali Balcı, "Gençlere destek vermekten büyük mutluluk duyuyorum. Spor Van Projesini başlattık. Amacımız, her çocuğun bir spor dalıyla uğraşması veya bir spor dalının iyi bir izleyicisi olmasıydı. Akademik anlamda başarılı olmak için spor yapmak gerekiyor. Başarılı olmak için de mutlu olmak gerekiyor. İşte sağlıklı ve mutlu olmanın yolu spor yapmaktır. Biz gençlerin hayallerini gerçekleştirmeleri için katkı sağlıyoruz. Bunun dışında her okula spor kulüpleri kurduk. Her ilçede gençlik spor kulüpleri kuruldu" şeklinde konuştu.


Vali Balcı, spor alt yapısını desteklemek adına yapılan çalışmalara dair şu bilgileri paylaştı: "Bugün attığımız tohumlar, önümüzdeki yıllarda spor anlamında, amatör anlamda, profesyonel anlamda başarılara imza atacak çocuklarımızın yetişmesine katkı sağlayacak. 2 yılda amatör spor kulüplerine 6 milyon TL maddi destek sağladık. 300 okulumuza voleybol, basketbol sahası yaptık. 23 tane kapalı spor salonu inşaatı devam ediyor. 13 ilçemize yüzme havuzu yapıyoruz. Yüzme havuzu olmayan ilçemiz kalmayacak. Her ilçede voleybol, basketbol sahası, halı saha, tenis kortu olan 2023 Spor Van açık hava spor tesisleri yapıyoruz. Spor Van projemize 2 bin 500 antrenörümüz, usta üreticimiz katkı sağlamış."


Vali Balcı, Spor Van Projesi kapsamında gençlere yönelik yapılan malzeme desteğinin de altını çizerek şunları ekledi: "Spor alt yapısına geçen yılla birlikte 50 milyon TL malzeme desteği sağladık. Gençlerimizin hayallerini gerçekleştirmeleri için daha çok destek vermemiz gerekir."


Törenin ardından Vali Balcı, spor salonunda cimnastik yapan çocukları izledi ve minik sporculara kitap hediye etti. Programa Vali Yardımcısı Adem Balkanlıoğlu, kurum müdürleri, antrenörler, okul müdürleri ve sporcular da katıldı


Haber Galeri
Yorum Ekle

kod


© Tüm Hakları Saklıdır.