Haber Hattı ve Reklam İletişim : 0543 722 30 15

vansokakhaber@gmail.com

girne

Türkiye'de en düşük suç oranına sahip iller açıklandı

15 Kasım 2023
Türkiye'de en düşük suç oranına sahip iller açıklandı

TÜİK'in 2012-2020 suç raporuna göre Adıyaman, Türkiye'de en düşük suç oranına sahip il olarak öne çıkarken, Şırnak ve Bitlis de düşük suç oranlarıyla dikkat çekiyor. Raporda suç türleri ve detaylar haberimizde...

TÜİK'in 2012-2020 arası suç istatistiklerine göre Adıyaman, Türkiye'de en düşük suç oranına sahip il oldu. Raporda işlenen suç türleri ve il il suç oranları detaylıca incelendi."

TÜİK'in 2012 ve 2020 yılları arasında hazırladığı Türkiye'de işlenen suçlar hakkındaki rapor en düşük suç oranlarının görüldüğü illeri de içeriyor. Suç işleyenlerin yaşlarından işledikleri suçlara kadar pek çok detay, raporlarda yer aldı.

Yayınlanan rapor sonucunda en düşük suç oranı olan il Adıyaman oldu.

Daimi İkametgah ve Suç Türüne Göre Ceza İnfaz Kurumuna Giren Hükümlüler" raporunda yer alan suç oranı en düşük iller arasında ise 2 büyükşehir yer alıyor. İşte suç oranı en düşük o iller ve suç oranları:


Adıyaman Suç oranı: Yüz binde 156


Şırnak Suç oranı: Yüz binde 159


Bitlis Suç oranı: Yüz binde 175


Siirt suç oranı: Yüz binde 175


Bayburt Suç oranı: Yüz binde 186


Muş Suç oranı: Yüz binde 188


Erzincan Suç oranı: Yüz binde 191


Hakkari Suç oranı: Yüz binde 192


Mardin Suç oranı: Yüz binde 194


Erzurum Suç oranı: Yüz binde 196


HANGİ SUÇLAR DEĞERLENDİRİLDİ?


Bu sıralama işlenen suç türlerinden yola çıkarak yapıldı. Suç türleri ise şöyle sıralandı: Öldürme, yaralama, cinsel suçlar, kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma, hakaret, hırsızlık, yağma, dolandırıcılık, uyuşturucu, sahtecilik, kötü muamele, zimmet, rüşvete, kaçakçılık, trafik suçları, orman suçları, ateşli silahlar ve bıçaklar ile ilgili suçlar, icra iflas kanununa muhalefet, askeri ceza kanununa muhalefet, tehdit, mala zarar verme, görevi yaptırmamak için direnme, ailenin korunması tedbirine aykırılık, diğer suçlar, bilinmeyen.




Van sokak haber 



Haber Galeri
Yorum Ekle

kod


© Tüm Hakları Saklıdır.