Haber Hattı ve Reklam İletişim : 0543 722 30 15

vansokakhaber@gmail.com

girne

Yeni Evlenecek Gençlere Sıfır Faizli 4 Yıllık Kredi Müjdesi

01 Kasım 2023
Yeni Evlenecek Gençlere Sıfır Faizli 4 Yıllık Kredi Müjdesi

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, genç çiftlere yönelik sıfır faizli ve geri ödemesiz 4 yıllık kredi imkanını duyurdu.

Kredi için belirlenen yaş ve gelir kriterleriyle ilgili detaylar Meclis'e sunulacak.


Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Aile ve Gençlik Bankası'na yönelik çalışmalar hakkında bilgi verdi. Düzenleme kapsamında yeni evlenecek gençlere 4 yıllık kredi sunulacak, ve bu kredi 2 yıl geri ödemesiz ve sıfır faizle olacak. Krediye başvuruda bulunacak kişilerin gelir ve yaş kriterlerine uymaları gerekecek, yaş sınırı 18-27 olarak belirlendi. Ayrıca, belirli suçlara bulaşmamış olma ve deprem bölgesinde yaşama kriterleri de bulunacak. Bu kriterlere uyan gençler bu krediden faydalanabilecekler.


Bakan Göktaş, bu kredinin pilot projesinin deprem bölgeleri için başlatılacağını ve daha sonra genişletileceğini açıkladı. Kredinin Meclis onayına sunulacağını ve tüm hazırlıkların tamamlandığını belirtti. Kredinin yönetmeliğinin çıkarılması gerektiğini ifade etti.


Ayrıca, bu kredinin ne zaman hayata geçeceği sorusuna Bakan Göktaş, Meclis'e önümüzdeki günlerde sunulacağını ve yeni yıldan önce yürürlüğe girmesini beklediklerini söyledi.


Vanhaber -  Vanhaberleri  - Vansokakhaber 





Haber Galeri
Yorum Ekle

kod


© Tüm Hakları Saklıdır.