Haber Hattı ve Reklam İletişim : 0543 722 30 15

vansokakhaber@gmail.com

girne

ABD Senatöründen Tartışmalı İsrail Protestosuna Sert Tepki

26 Ekim 2023
ABD Senatöründen Tartışmalı İsrail Protestosuna Sert Tepki

ABD Senatörü, üniversitelerde İsrail protestolarına katılan yabancı öğrencilerin sınır dışı edilmesi gerektiğini savunuyor.

ABD'de Cumhuriyetçi Senatör Tim Scott, üniversitelerde İsrail'i protesto eden yabancı öğrencilerin sınır dışı edilmesi gerektiğini söyledi. Bu açıklama, ABD'de İsrail'in Gazze'ye saldırılarına karşı düzenlenen protestolar sırasında geldi.


Protesto Gösterileri:

ABD'de medyanın İsrail yanlısı yayınlarına rağmen, Filistin'e destek eylemleri devam ediyor. "Ulusal yürüyüş" adı altında düzenlenen gösterilere onlarca şehirde ve üniversitede katılım sağlanıyor.


Üniversite Öğrencileri Filistin'e Destek Gösterisi Yaptı:

New York Üniversitesi öğrencileri, Washington Meydanı'nda Filistin'e destek gösterisi düzenledi. Öğrenciler İsrail'in saldırılarını protesto etti ve "Filistin özgür olacak" sloganları attı.


Öğrencilerin Sınır Dışı Edilmesi Talebi:

Cumhuriyetçi Senatör Tim Scott, ABD üniversitelerinde İsrail'i protesto eden yabancı öğrencilerin sınır dışı edilmesini istedi. Scott, bu öğrencilerin kampüsten atılması ve ülkeden sınır dışı edilmesi gerektiğini savundu. Ayrıca, ABD Başkanı Joe Biden'ın İsrail için öngördüğü destek paketini eleştirdi.



ABD'de Filistin'e destek gösterileri devam ederken, bu protestolara karşı farklı sesler yükseliyor. Scott ve diğer Cumhuriyetçi yetkililer, İsrail karşıtı gösterilere sert bir şekilde tepki veriyor ve öğrencilerin sınır dışı edilmesini istiyorlar.




Van haber Van haberleri Van sokakhaber 


Haber Galeri
Yorum Ekle

kod


© Tüm Hakları Saklıdır.