Haber Hattı ve Reklam İletişim : 0543 722 30 15

[email protected]

girne

Van YYÜ'nün "Ceviz Üretimi" projesi desteklenecek

26 Ekim 2023
Van YYÜ'nün "Ceviz Üretimi" projesi desteklenecek

Türkiye’deki üniversiteler ve araştırma enstitülerinden gönderilen 317 projeden sadece 6 çalışma kabul görmüştür.

Van YYÜ akademisyenlerinden Prof. Dr. Younes Rezaee Danesh yöneticiliğinde Toprak, Gübre ve Su Kaynakları Merkez Araştırma Enstitüsünden Dr. Çağlar Sagun, Bioglobal Zirai Biyoloji Sistemler Tarımsal Danışmanlık Szeged Üniversitesi Doç. Dr. László Kredıcs, Sopron Üniversitesi Dr. György Sıpos Pannon-Trade Ltd. (PTD) Árpád Flórián Brányı liderliklerinde “Ceviz üretimi için doğa dostu ve etkili mikrobiyal inokulant geliştirilmesi” başlıklı proje, 2522 – NRDIO İkili İş Birliği Destek Programı kapsamında desteklenmeye uygun görüldü.

 

TÜBİTAK ile NRDIO arasında iki ülkenin bilim insanları arasında gerçekleştirilecek ortak akademik-sanayi işbirliği çerçevesinde desteklenmesi söz konusu olan proje ile her iki ülkenin ceviz üretim bölgelerindeki önemli toprak kaynaklı ve yaprak üzerindeki fungal, bakteriyel patojenlere karşı biyokontrol yeteneklerine ve bitki besleme özelliklerine sahip umut vaat edici fungal ve bakteriyel suşların belirlenmesi, sürdürülebilir ceviz üretimi ve pestisit kullanılmayan, azaltılmış kimyasal gübre kullanımı ile çevre açısından faydalı üretim yapılması amaçlanmaktadır.

 

Türkiye’deki üniversiteler ve araştırma enstitülerinden gönderilen 317 projeden sadece 6 çalışma kabul görmüştür. Türkiye’den kabul gören çalışmalar arasında Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi ile birlikte Türk Hava Kurumu Üniversitesi, Ankara Üniversitesi, İstanbul Üniversitesi, Bilkent Üniversitesi ve Koç Üniversitesi gibi önemli üniversiteler yer almaktadır.


Van haber Van sokakhaber 


Haber Galeri
Yorum Ekle

kod


© Tüm Hakları Saklıdır.