Haber Hattı ve Reklam İletişim : 0543 722 30 15

[email protected]

girne

Van'ın Yüksek Kesimlerine Kar Yağdı

19 Ekim 2023
Van'ın Yüksek Kesimlerine Kar Yağdı

Van'ın yüksek rakımlı Karabet Geçidi'nde kar yağışı sürücülere zor anlar yaşatıyor.

Karayolları ekipleri, sürücülerin güvenliği için kar temizleme çalışmalarına başladı. Kış mevsimi hazırlıkları hız kazanıyor.


Van şehri, son zamanlarda etkili olan sağanak yağışın ardından yüksek kesimlerinde kar yağışıyla karşı karşıya kaldı. Özellikle Van-Bahçesaray kara yolunda bulunan ve Türkiye'nin 3 bin rakımlı en yüksek geçidi olan Karabet Geçidi, kar ve yoğun sisin etkisi altında.


Sürücüler, Karabet Geçidi'nde kar yağışı ve sis nedeniyle zor anlar yaşıyorlar. Karayolları 11. Bölge Müdürlüğü ekipleri, sürücülerin güvenli bir şekilde yolculuk yapabilmesi için bölgede kar temizleme çalışmalarına başladı. Bu çalışmalar, sürücülerin yolda kalmaması ve yolculuklarını sorunsuz bir şekilde tamamlamaları amacıyla sürdürülüyor.


Kar yağışıyla birlikte bölgede kış mevsimi hazırlıklarının da başladığı gözlemleniyor. Karabet Geçidi ve çevresindeki yolların açık tutulması, bölge halkının günlük yaşamlarını sürdürebilmeleri için büyük bir önem taşıyor.


Sürücüler, Karabet Geçidi'ni geçerken dikkatli olmaları ve hava koşullarına uygun bir şekilde seyahat etmeleri konusunda uyarılıyor.




Van haber Van haberleri  


Haber Galeri
Yorum Ekle

kod


© Tüm Hakları Saklıdır.