Haber Hattı ve Reklam İletişim : 0543 722 30 15

[email protected]

girne

Van'da Binlerce Kişi Filistin'e Destek İçin Bir Araya Geldi

18 Ekim 2023
Van'da Binlerce Kişi Filistin'e Destek İçin Bir Araya Geldi

Van'da Filistin'e destek amacıyla binlerce kişi bir araya geldi.

Van Sivil Dayanışma İnisiyatifi tarafından düzenlenen gıyabi cenaze namazı, dua ve miting havasında geçen basın açıklamasında Filistin'e destek amacıyla binlerce kişi bir araya geldi. Program, Hz. Ömer Camii avlusunda Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başladı ve "kahrolsun İsrail" sloganlarıyla devam etti.


Açıklamayı Van Sivil Dayanışma İnisiyatifi adına Mehmet Ali Uca ve Peygamber Sevdalıları adına Ahmet Çevik okudu. Mehmet Ali Uca, Gazze'deki EL-EHLİ BAPTİST hastanesinin bombalanmasını lanetledi ve şehit olan mazlumlar için dua etti. Ayrıca, Siyonist işgalci çetenin Filistin halkına yönelik uyguladığı işgal ve katliamı eleştirdi.


Uca, Filistin halkının yalnız bırakılmaması gerektiğini vurgulayarak İslam ülkelerinin ekonomik, askeri ve manevi olarak Filistinli Müslümanların yanında olması gerektiğini belirtti. Ayrıca, İsrail'e karşı direnişin bir zafer olduğunu ve Filistinlilerin İsrail'e aşağılanma yaşattığını ifade etti.


Van Sivil Dayanışma İnisiyatifi olarak Filistin'i Kudüs'ün bir parçası olarak gördüklerini ve İslam dünyasını birlik olmaya ve Filistin'e destek vermeye çağırdıklarını sözlerine ekledi.


Programın sonunda Filistin için bir araya gelen vatandaşlar alandan ayrıldı.


Vanhaber -  Vanhaberleri 



Haber Galeri
Yorum Ekle

kod


© Tüm Hakları Saklıdır.