Haber Hattı ve Reklam İletişim : 0543 722 30 15

vansokakhaber@gmail.com

girne

Kars'ta Doktor, Usulsüz Rapor Talebini Reddederken Saldırıya Uğradı

05 Ekim 2023
Kars'ta Doktor, Usulsüz Rapor Talebini Reddederken Saldırıya Uğradı

Kars'ın Selim ilçesinde bir doktor, usulsüz sağlık raporu yazılmasını reddettiği için hasta ve yakınları tarafından şiddetle saldırıya uğradı.

Saldırının ardından doktor fenalaşarak kalp krizi geçirdi ve yoğun bakıma alındı. Sağlıkta şiddet olayıyla ilgili gözaltına alınan saldırganlar ise adli süreçle karşı karşıya.


Kars'ın Selim ilçesinde, İlçe Toplum Sağlığı Merkezi'nde görev yapan doktor Ercan Şentürk, usulsüz sağlık raporu yazılması talebini reddettiği için hasta ve yakınları tarafından saldırıya uğradı. Saldırının şiddetiyle fenalaşan doktor, kalp krizi geçirerek yoğun bakıma alındı. Şentürk'ün sağlık durumu ciddiyetini koruyor.


15 yaşındaki lise öğrencisi Bedirhan C, muayene olduktan sonra doktor Ercan Şentürk'ten sağlık raporu talep etti. Ancak doktor Şentürk, bu talebi reddetti. Bu durum üzerine Bedirhan C, ağabeyi Serkan C. ile birlikte merkeze gelerek doktor Şentürk'ü darbederek yaraladı. Şentürk, ambulansla Selim Devlet Hastanesine kaldırıldığında kalp krizi geçirdiği tespit edildi.


Şentürk, Kafkas Üniversitesi Sağlık Araştırma ve Uygulama Merkezi Hastanesine sevk edildi ve daha sonra Erzurum Atatürk Üniversitesi Araştırma Hastanesine nakledildi.



Van Gazetesi - Van Haber - vanhaber



Kaçan saldırganlar Bedirhan C. ve Serkan C. polis ekipleri tarafından gözaltına alındı. İşlemlerin ardından adliyeye sevk edilen Serkan C. tutuklandı, kardeşi Bedirhan C. ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.


Türk Tabipleri Birliği (TTB) yaşanan sağlıkta şiddet olayına ilişkin açıklamada bulunarak süreci yakından takip edeceklerini belirtti. Açıklamada, sağlıkta yaşanan sorunların sebebinin hekimler veya sağlık emekçileri olmadığı, bu sorunun çürümüş sağlık sistemi kaynaklı olduğu vurgulanarak toplumun desteğiyle bu sistemin değiştirilmesi çağrısı yapıldı. Ayrıca, meslektaşlara, yaşamlarından ve mesleklerinden vazgeçmemeleri için çağrı yapılarak sağlıkta şiddet yasası ve güvenli çalışma koşulları taleplerinin yükseltilmesi vurgulandı.



Haber Galeri
Yorum Ekle

kod


© Tüm Hakları Saklıdır.