Haber Hattı ve Reklam İletişim : 0543 722 30 15

vansokakhaber@gmail.com

girne

Korku Filmi Gibi: Van'da 130 Koyun Gizemli Bir Şekilde Telef Oldu!

03 Ekim 2023
Korku Filmi Gibi: Van'da 130 Koyun Gizemli Bir Şekilde Telef Oldu!

Van'ın Tuşba ilçesinde Ersoy Öntürk'e ait 130 koyun, gece ansızın ölerek büyük bir maddi zarara yol açtı. Çiftçi, yaşadığı olayın şokunu atlatamıyor."

Tuşba ilçesinde yaşanan üzücü bir olayda, Ersoy Öntürk'e ait 130 koyun, bilinmeyen bir nedenle telef oldu. Kasımoğlu Mahallesi'nde ikamet eden Ersoy Öntürk, dün akşam saatlerinde koyunlarını ağıla bıraktıktan sonra, sabah ağıla girdiğinde dehşet verici bir manzara ile karşılaştı.


Ahırdaki koyunların çoğunun yerde yattığını, bazılarının ise can çekiştiğini gören Öntürk, durumu hemen komşularına, jandarmaya ve İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ekiplerine bildirdi. Mahalleye gelen yetkililerin yaptığı ilk incelemeler sonucunda, 130 koyunun telef olduğu tespit edildi.


Ersoy Öntürk, yaşadığı acıyı şu sözlerle ifade etti: "Dün akşam 19.00 sularında koyunlarımı ağıla bıraktım. Tekrar saat 21.00 sularında ağıla gelip kontrol ettiğimde bir sıkıntı yoktu. Sabah 05.30 sularında otlatmaya getirmek için ağıla girdiğimde 157 koyundan 130'u telef olmuştu. Benim geçim kaynağım bunlardı. Yaklaşık 850 bin liralık bir maddi zararım var. Ne olduğunu anlayamadık, gece koyunlarımızı ahıra bıraktık sabah kalktığımızda telef olmuşlardı. Ne yapacağımızı bilmiyoruz, mağdur durumdayız, uzanacak bir yardım eli bekliyoruz."


Olayın ardından Tuşba Belediyesi, işlemlerini tamamladıktan sonra mahalleye iş makinesi göndererek telef olan koyunları mahallenin dışında açılan bir çukura gömdü.


Bu üzücü olayla ilgili soruşturma devam ederken, Ersoy Öntürk ve ailesi yaşadıkları kayıpların telafisi için yetkililerden destek bekliyor.



Van Gazetesi - Van Haber - vanhaber








Haber Galeri
Yorum Ekle

kod


© Tüm Hakları Saklıdır.