Haber Hattı ve Reklam İletişim : 0543 722 30 15

[email protected]

girne

Simit fiyatları son üç ay içinde yüzde yüz artışla 10 TL'ye yükseldi

02 Ekim 2023
Simit fiyatları son üç ay içinde yüzde yüz artışla 10 TL'ye yükseldi

Simit Fiyatı 10 TL'ye Yükseldi, Simitçiler Kredi Kartı Kabul Etme Dönemine Başladı

Aydın'da simit fiyatı, maliyetlerdeki artış gerekçesiyle son üç ay içerisinde yüzde yüz artışla 10 TL'ye yükseldi. Bu zam sonrasında, bazı simitçiler tezgahlarına "kredi kartı geçerlidir" yazısı astı. İşte bu gelişmenin ayrıntıları:


Aydın fırıncı esnafı, un, susam, maya, yakıt ve işçilik maliyetlerindeki artışları gerekçe göstererek simit fiyatlarını artırmak zorunda kaldı.


İlde 100 gramı 7 liradan satılan simit, 2 Ekim Pazartesi gününden itibaren 10 liradan satılmaya başlandı. Bu üç ay içerisinde simit fiyatları ikiye katlandı.


Simit satıcıları, vatandaşların nakit para ile dahi simit almakta sıkıntı yaşadığını belirterek, "kredi kartı geçerlidir" yazısını tezgahlarına astılar.


Seyyar simit satıcıları, girdi fiyatlarındaki artışın kendilerini ve vatandaşı olumsuz etkilediğini ifade ederek, eskiden 100-150 simit sattıklarını, ancak şimdi bu sayının 60-70 simide düştüğünü dile getirdi.


Bazı vatandaşlar, simit fiyatlarının bu kadar yükselmesine şaşkınlıkla yaklaştılar ve geleceğe dair endişelerini ifade ettiler. Bir kadın, "Artık bir şey diyemiyoruz. Alıştırdılar bizi. Bu nereye kadar gidecek bilemiyoruz. Allah sonumuzu hayretsin. Şaka gibi bir dönem yaşıyoruz" dedi.


Bir emekli ise tepkisini şu şekilde dile getirdi: "Ben bir emekliyim. Bu kadar da olmaz. Bu vatandaşa, bu halka günah. Seçim zamanı kapı kapı dolaşıp oy istemeye geliyorsunuz. Hangi yüzle geleceksiniz. Hiçbir siyasi parti benim evimin kapısını çalıp benden oy istemesin."


Aydın'da simit fiyatlarının bu şekilde artması, vatandaşların günlük hayatlarını ve harcamalarını etkilemeye devam ediyor. Gıda ve temel ihtiyaç ürünlerindeki fiyat artışları, ekonomik sıkıntıların bir yansıması olarak değerlendiriliyor.



Van Gazetesi - Van Haber - vanhaberi







Haber Galeri
Yorum Ekle

kod


© Tüm Hakları Saklıdır.